Nieuws Actueel

Vakbond FNV dreigt met meer stakingen bij de Bijenkorf

Vakbond FNV dreigt met meer stakingen bij de Bijenkorf, nadat vrijdagmiddag naar schatting zo'n 150 medewerkers een uur het werk hebben neergelegd. FNV-bestuurder Linda Vermeulen benadrukt dat het heel wat is dat personeel van de warenhuisketen voor het eerst sinds de jaren zeventig wilde staken. Ze is er verbolgen over dat er geen delegatie van de directie naar buiten kwam toen de actievoerders zich buiten de winkel verzamelden.

ANP 30 september 2022

ANP300922178 1

Met de staking wilden de medewerkers een "fatsoenlijke loonsverhoging" afdwingen. Volgens Vermeulen verdient het personeel van de Bijenkorf met 11 tot 12 euro per uur over het algemeen maar een beetje meer dan het minimumloon. In eerste instantie zou het loon met 10 procent omhoog moeten, zegt ze. "Anders volgen er meer stakingen."

Bij de Bijenkorf werken volgens haar in totaal zo'n 2400 mensen. Enkele honderden van hen zijn lid van de vakbond. Vermeulen zegt dat de actiebereidheid in meerdere filialen groot is.

Het winkelbedrijf kon vrijdagmiddag nog niet direct reageren. De Bijenkorf zei eerder bij het eindbod te willen blijven van 6 procent loonsverhoging voor iedereen die onder de cao valt. De onderneming stelde ook al dat de hoge inflatie van de laatste tijd geen goed uitgangspunt is voor de loononderhandelingen. De overheid heeft immers maatregelen aangekondigd om de gevolgen van de inflatie te verzachten. Verder benadrukte de keten dat het koopkrachtverlies leidt tot dalende consumentenbestedingen. Daarvan zal ook de Bijenkorf waarschijnlijk de gevolgen ondervinden.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws