Nieuws Actueel

Vakbond FNV dreigt met staking bij de Bijenkorf

Vakbond FNV dreigt met een staking bij de Bijenkorf. Medewerkers van de warenhuisketen hebben een ultimatum gesteld aan de directie. Als die niet snel over de brug komt met een "fatsoenlijke loonsverhoging" willen ze het werk neerleggen.

ANP 24 september 2022

ANP240922079 1

Volgens FNV-bestuurder Linda Vermeulen verdienen de medewerkers van de Bijenkorf over het algemeen maar een beetje meer dan het minimumloon. De uurlonen liggen er rond de 11 à 12 euro bruto, geeft ze aan. "Deze mensen kunnen amper rondkomen, zeker nu de prijzen in de winkels overal hard stijgen."

De huidige cao van de Bijenkorf liep in juli dit jaar af. FNV heeft de indruk dat de directie het personeel onder druk probeert te zetten om snel akkoord te gaan met een nieuwe cao. In totaal biedt de Bijenkorf volgens de bond een loonsverhoging van 6 procent. Dat is veel te weinig, vindt de FNV.

14 euro

De medewerkers willen volgens Vermeulen dat hun lonen voortaan meestijgen met de inflatie. Zij eisen om te beginnen 10 procent salaris erbij. FNV vindt eigenlijk dat de lonen minimaal 14 euro per uur moeten bedragen.

Bij de Bijenkorf werken in totaal zo'n 2400 mensen, zegt Vermeulen. Enkele honderden van hen zijn lid van de bond. De vakbondsbestuurder heeft de indruk dat de actiebereidheid groot is."Staken loont", benadrukt ze. Dat hebben de medewerkers van de Bijenkorf volgens haar onlangs ook gezien bij de stakingen bij spoorvervoerder NS.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws