Nieuws Actueel

Vakbond opent winkel voor ontslagen personeel

Vakbond CNV opent een pop-upwinkel in het centrum van Rotterdam. In deze tijdelijke zaak kan ontslagen winkelpersoneel terecht voor gratis advies. Ook mensen die hun werk dreigen te verliezen, kunnen er informatie inwinnen, schrijft het Eindhovens Dagblad.

Van onze redactie 29 februari 2016

Cnvrotterdam

,,Natuurlijk bieden wij onze informatie aan iedereen die vragen heeft over werk en loopbaan,'' zegt vakbondsbestuurder Wessel Breunesse. ,,Maar ik kan me voorstellen dat het personeel in de winkels rondom ons juist in deze spannende tijd met dringende vragen zit.''

Het CNV opende eerder al pop-up stores in Amersfoort, Apeldoorn en Zwolle. De Rotterdamse CNV-winkel komt aan de Karel Doormanstraat 463a. Daar zat eerder Shop!nBox, een fysieke winkel voor webwinkels. De winkel opent dinsdag 8 maart.

WorkshopsBehalve voor advies kunnen mensen er ook terecht voor workshops als loopbaanchecks of uitleg over de regels bij ontslag. De winkel zal een maand open zijn. Naast warenhuis V&D verdwenen de afgelopen weken onder meer Kennedy, Dolcis, Foto Klein en Perry Sport uit de regionale winkelstraten.

Pop-upwinkels zijn tijdelijke winkels die voor een lagere huurprijs een leegstaand winkelpand trekken.