Nieuws Actueel

Vakbond vreest 'onrustige maanden' bij Philips door reorganisatie

Vakbond CNV vreest "onrustige maanden" bij Philips, dat maandag een grote reorganisatie heeft aangekondigd waarbij wereldwijd zo’n 4000 banen verdwijnen. "Vooral omdat niet duidelijk is wáár de banen precies verdwijnen", reageert CNV-onderhandelaar Arjan Huizinga.

ANP 24 oktober 2022

ANP241022160 1

Volgens de vakbondsman mogen de werknemers en het management van de verschillende vestigingen dat laatste zelf gaan uitzoeken. Hij geeft aan dat er in Nederland niet alleen vierhonderd vaste banen verloren zullen gaan, ook worden de contracten van zo’n vierhonderd uitzendkrachten en tijdelijke krachten niet verlengd.

"De klappen vallen naar verwachting vooral in de middenlaag en in de aansturing", weet Huizinga. Volgens hem hoeven de werknemers in de Philips-fabrieken in Drachten en Best zich daarom niet meteen zorgen te maken.

Nare situatie

De CNV'er stelt dat er eerder een goed sociaal plan afgesproken is bij Philips. Maar toch is het volgens hem een "nare situatie", zowel voor werknemers die moeten vertrekken als voor degenen die blijven.

Huizinga waarschuwt dat de nu al hoge werkdruk bij Philips straks nog groter kan worden. "Er verdwijnen stoelen waar mensen op zitten die nu gewoon aan het werk zijn. Dat werk verdwijnt niet. Dat moet dus straks door minder mensen worden gedaan."

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws