Nieuws Actueel

Valentijnsdag legt online juwelier geen windeieren

Veel mannen gaan komende Valentijnsdag hun vriendin verrassen met een huwelijksaanzoek. Daar is de Almelose Michael Kogelman van overtuigd, zegt hij in een interview met de Tubantia. Hij merkt het aan de vele verlovingsringen die de afgelopen tijd zijn gekocht bij zijn bedrijf: trouwringenvoordeel.nl.

Twentsche Courant Tubantia | Foto: Frans Nikkels 31 januari 2017

Juwelier Almelo Frans Nikkels

Ongeveer twee jaar geleden begon hij het bedrijf, samen met een compagnon. Inmiddels telt de onderneming vijf medewerkers meer. Ze hebben hun kantoor in bedrijfsverzamelgebouw Utopia aan de A35.

60.000 huwelijken

De meeste ringen verkopen ze via internet. Maar veel mensen willen de ring eerst zien. Daarom hebben ze inmiddels acht vestigingen in het hele land waar mensen op afspraak trouwringen kunnen uitzoeken. "We zijn een online juwelier met de mogelijkheid de ringen eerst in het echt te bekijken", vertelt Kogelman. "Vooral vrouwen vinden dat belangrijk. Het is natuurlijk ook een belangrijke aankoop die je doet."

Jaarlijks trouwen er in Nederland ruim 60.000 stellen. En daarvan proberen Kogelman en zijn collega's een deel te bereiken. "Internet is een hele belangrijke markt, ook op het gebied van trouwringen", weet Kogelman. Daarom besloot hij twee jaar geleden met zijn compagnon de webshop annex groothandel te beginnen. Vanuit Almelo, maar ze hebben nu ook vestigingen in onder andere Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven.

Dummies

Hoewel de mogelijkheid is er om de ringen eerst te bekijken, bestellen veel mensen de ring gewoon via internet. Maar zoiets belangrijks als je trouwring ongezien bestellen? Dat hoeft niet, zegt Kogelman. "Mensen kunnen een ringenbos bestellen waarmee ze hun maat kunnen bepalen. En we kunnen dummies toesturen. De ring is dan precies zoals hij wordt, maar gemaakt van het goedkope messing." De klant betaalt borg en krijgt de ring en ringenbos dan thuisgestuurd. Richting Valentijnsdag neemt het aantal verkopen van verlovingsringen toe. Veel mannen gaan hun vriendin verrassen met een aanzoek."

Eigen lijn

Trouwringenvoordeel heeft een eigen lijn ringen die speciaal voor hen gemaakt wordt. Daarnaast werkt de webshop samen met leveranciers in Oostenrijk en Duitsland die voor trouwringenvoordeel ringen ontwerpen en maken. "We hebben meer dan 500 modellen. En we proberen de collectie regelmatig te wisselen." Binnenkort lanceert het bedrijf ook een nieuwe site, voor het hogere segment.