Nieuws Actueel

Van bestelbus tot foodtruck bij autobedrijf Dijkwel

Ze zijn niet te missen: vintage autobusjes, omgebouwd tot kleurrijke foodtrucks inclusief de nodige keukenapparatuur. Maar waar komen ze vandaan? Autobedrijf Dijkwel in Vlissingen geeft oude auto’s een nieuwe bestemming. De Faam ging in gesprek met Richard Dijkwel.

Van onze redactie 8 augustus 2016

Foodtruck2

Op het eerste gezicht is het Vlissingse autobedrijf Dijkwel een gewone autohandelaar, maar naast de verkoop en het onderhoud van nieuwe auto’s, hebben ze ook een andere hobby: het ombouwen van oude busjes tot foodtrucks. „Het is uiteraard niet onze kerntaak, maar ik vind het gewoon leuk om die historische bestelauto’s een nieuw gezicht te geven”, vertelt Richard Dijkwel.

„Vooral zo’n Citroën H.Y. is qua vormgeving zeer geschikt en ook gewild tot het ombouwen tot foodtruck. Dat heeft puur een nostalgisch karakter.” Eén van deze exemplaren bouwde hij om tot foodtruck inclusief tapinstallatie.

Mobiel restaurant

Naast de populaire Citroën H.Y. doet ook de VW Transporter het goed. Deze vintage busjes zijn zeer gewild bij foodondernemers en vervolgens is het aan Dijkwel om alle benodigde voorzieningen in te bouwen. Dijkwel: „Zo krijgt de auto na bestelwagen, en veel gebruikt als camper in de vorige eeuw nu een derde bestemming als mobiel restaurant.”

Natuurlijk heeft zo’n mobiel restaurant andere eisen dan een sleurhut: in een bus is maar weinig ruimte, maar daarin moeten wel dingen gebouwd worden zoals een verkoopluik en keukenapparatuur.

Passie

Voor een verzorgde foodtruck kunnen ondernemers bij Dijkwel terecht. „We geven daarvoor adviezen aan ondernemers die graag kiezen voor een combinatie van duurzaamheid, nostalgie en een goede verhouding van het verdelen van de vaak beperkte ruimte”, vertelt Dijkwel. En dat sleutelen? Dat voelt voor hem meer als hobby dan als werk.