Nieuws Actueel

Van der Steur beloont veilig ondernemen

De Ondernemer 5 februari 2016

Van Steur Beloning

Betrokkenen van bedrijventerrein De Hemrik in Leeuwarden kregen woensdag een vijfde ster van het Keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerreinen (KVO-B) gekregen. De ster werd uitgereikt door minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie. Dit bericht het Friesch Dagblad donderdag.

Bedrijvenparken kunnen het keurmerk iedere twee jaar aanvragen als ze met verschillende maatregelen de veiligheid in hun omgeving verbeteren en de kans op criminaliteit verminderen. Vijf keurmerken op rij ontvangen, zoals De Hemrik nu heeft gedaan, is uitzonderlijk. Ongeveer 250 ondernemers hebben hun bedrijf op het terrein aan de zuidoostkant van Leeuwarden.

Beveiliging De Hemrik is beveiligd met onder meer cameratoezicht, collectieve terreinbeveiliging - ook ’s nachts – en een WhatsApp-groep voor verdachte of onveilige omstandigheden.

De maatregelen die genomen worden hebben nog een voordeel voor bedrijven: verschillende verzekeringsmaatschappijen geven kortingen op hun premies. Dit kun je aanvragen door een afdruk van het certificaat op te sturen naar de verzekering.