Nieuws Actueel

Van der Valk Hotel Zaltbommel-A2 opent deuren

Na een intensieve verbouwing van ruim een half jaar is het Van der Valk Hotel Zaltbommel-A2 gisteren open gegaan, schrijft het AD.

Brigit Groeneveld | Foto: Marc Bolsius 10 januari 2017

Van der Valk Zaltbommel

Verrast kijken de vriendinnen Marieke uit Hellendoorn en Bernette uit Zutphen in de lobby om zich heen. Zij hebben een overnachting geboekt in het spiksplinternieuwe Van der Valkhotel langs de A2 in Zaltbommel en zijn net ingecheckt. "Wij wisten helemaal niet dat dit hotel nieuw is. We zochten iets in de buurt van Den Bosch, omdat we daar willen winkelen. En nu blijkt dat we hier zo ongeveer de eerste gasten zijn."

Terwijl ze aan de thee met taart zitten, nemen ze het hotel in zich op. "Erg mooi, met een hele sjieke uitstraling. We komen wel vaker bij een Van der Valk, maar zo luxe als hier hebben we het nog nooit gezien. Deze kleur groen is prachtig en zie je overal terug, ook in onze kamer", zegt Bernette terwijl ze met haar hand over de zachte bekleding van de fauteuil wrijft.

Familie van der Valk

Intussen lopen er ook wat mensen over het dikke tapijt door het restaurant. Het blijken leden van de familie Van der Valk te zijn, die naar Zaltbommel zijn afgereisd om het nieuwste hotel te komen bewonderen. Ook Toos, de vrouw van grondlegger Gerrit van der Valk is al een kijkje komen nemen. Aan de opening is van te voren geen ruchtbaarheid gegeven. "We willen rustig op kunnen starten", legt de woordvoerder uit. "Het nieuws dat we vanaf nu open zijn, verspreidt zich snel genoeg." Een enorm bord met het woord 'open' op het dak, moet automobilisten op de drukste snelweg van Nederland lokken.

De officiële opening volgt nog, als alle werklui definitief vertrokken zijn. Want helemaal af is het complex nog niet. Her en der wordt nog gewerkt, maar daar zullen de gasten volgens de woordvoerder niet veel van merken. "Vorige week hebben we al wat proefgedraaid en nu zijn we dan echt begonnen. We hebben er erg veel zin in. Iedereen is welkom, ook voor een kop koffie, lunch of diner. Alles is hier nieuw, maar ook vertrouwd hoor. De appelmoes mét kers staat bij ons gewoon op tafel."

Lees ook:

65e Van der Valk Hotel: 'Het is een gezinsprestatie'Van der Valk verovert Europa: het ei van de toekanOnherkenbaar: het nieuwe Zaltbommel-A2