Nieuws Actueel

Haagse beautyspecialist viert dubbel jubileum

Schoonheidsspecialist Linda de Bruijn is trots. Donderdag 14 juli zit ze 25 jaar in het vak. Verder viert ze het vijfjarige bestaan van haar vestiging van de Soap Treatment Store in Den Haag. “Ik was de eerste franchisenemer van Soap, vijf jaar geleden.”

Maurice de Zeeuw 14 juli 2016

Linda de bruijn 1

Volgens De Bruijn kun je als ondernemer nooit goed zijn in álles. “Ik geloof heel erg in de kracht van franchise. In deze beautybranche moet je veel samenwerken, en hiermee kan iedereen zich richten op waar hij goed in is. Het grootste deel van de saloneigenaren werkt alleen. Maar ik kies er juist voor om in deze samenwerkingsconstructie te ondernemen.”

Vakidioot“Ben je goed in marketing, het leiden van een team, ben je vaktechnisch en kun je een zaak runnen? Allemaal nodig voor een onderneming. De oprichtsters van Soap zijn heel goed in marketing, en in het neerzetten van een naam. Ik ben goed in het runnen van een zaak. Ik ben een vakidioot, ik weet alles op dat gebied.”

De beautywereld is in 25 jaar behoorlijk veranderd. Denk alleen al aan de recente opkomst van vlogs, onlinerecensies en social media. Deze externe factoren hebben een flinke vinger in de pap en bepalen mede hoe de beautywereld zich gedraagt. “Dat is niet altijd even leuk, maar het houdt je scherp. En dat zeg ik niet omdat ik een politiek correct en leuk antwoord wil. Het is de waarheid. Het is wel een goede zaak: we moeten altijd in dat hoge segment blijven. Ik ben zelf ook een veeleisend iemand. Als ik ergens heenga verwacht ik ook kwaliteit.”

Hoewel Linda in een franchiseformule werkt, voelt ze zich niet 'onderdrukt' door een vastomlijnd concept. "We veranderen vaak van assortiment en aanbod. Als franchisenemers mogen wij ook meedenken in wat we aanbieden. We hebben inspraak: vinden we dit een leuk merk? Doen we deze behandeling wel of niet? Die vrijheid houden we wel. En ik ben degene bij wie alle nieuwe franchisenemers langskomen. Ik zit niet in het management, maar ik help ze wel een beetje mee."

JubileumLinda zit al 25 jaar in het vak, maar ze is nog lang niet klaar met haar ambities. "Het zou best kunnen dat ik een extra filiaal open. Ik werk nog iedere maand mee op de vloer, om feeling te houden met de bezoekers en mijn medewerkers. Ik hou heel erg van mijn team. Zonder deze mensen is er geen Soap."

En nog een laatste tip voor ondernemers? "Het klinkt cliché, maar het is echt waar. Volg je hart en jaag je dromen na. Wees blij met wat je doet. Je komt hindernissen tegen, het is een kwestie van vallen en opstaan. Je zult een groter doorzettingsvermogen en een incasseringsvermogen moeten hebben. Maar als je dat allemaal hebt, word je er uiteindelijk heel gelukkig van."

Lees ook:

Hoedenwinkel blijft in Den Haag