Nieuws Actueel

Van persberichten tot productbeschrijvingen

Ofcourz, het bedrijf van Bram Vullings (26), doet in bedrijfscommunicatie. Van vacatureteksten tot blogs en van persberichten tot productbeschrijvingen.

Martijn Schraven | Foto: 25 december 2016

Vullings 1

Studieproject

"De dag dat ik mijn zaterdagbaantje bij de groenteboer vaarwel zei, was de dag dat ik 100 procent voor het ondernemerschap ging. Tijdens mijn studie had ik samen met zes studenten deelgenomen aan een project over jong ondernemerschap. Ons plan advertenties op garderobetickets aan te bieden pakte niet succesvol uit, maar de samenwerking tussen mij en twee van de projectleden liep wel goed. Op 9 november 2012 schreven we ons onlinemarketingbureau in bij de Kamer van Koophandel."

Kleine marges

"We groeiden snel. Daarbij specialiseerden we ons in het aanleveren van content. Ons klantenbestand bestond voornamelijk uit websitebouwers. De omzet steeg, maar de overheadkosten stegen harder. In 2014 stagneerde de verkoopgroei. We hielden ons businessmodel tegen het licht en constateerden dat we ons in een segment te midden van prijsvechters bevonden waar de marges klein waren. Mijn compagnons kozen ervoor weer een baan te zoeken. Ik hoefde geen 5 seconden na te denken over de vraag of ik wilde doorgaan."

Opnieuw beginnen

"Op 19 oktober van dit jaar hebben mijn compagnons hun aandelen aan mij overgedragen, ieder voor het symbolische bedrag van 1 euro. Met een bedrijfsadviseur en een nieuwe salesmanager heb ik het bedrijf opnieuw vormgegeven. De focus is nu kwaliteitscommunicatie. Ik wil zelf verantwoordelijk zijn voor de dingen die ik doe. Ik wil bouwen."

Wie: Bram Vullings studeerde logistiek aan de NHTV in Breda. In 2012 startte hij het communicatiebureau Ofcourz, samen met twee compagnons.Het bedrijf: Het communicatiebureau Ofcourz is gevestigd aan de Boschstraat.Cijfers: Aantal medewerkers: 10 (6 fte) Aantal klanten: 75Waar: BredaContact: info@ofcourz.nl