Nieuws Vastgoed

Elwin Giel (The Penthouse) krijgt ondernemersprijs in Den Haag

The Penthouse heeft gisteren op het businessevenement het Ondernemersplein de Zilveren Ooievaar gewonnen. Elwin Giel is daarmee in een klap dé Haagse ondernemer van het jaar 2017. Dat meldt AD Haagse Courant.

MALOU SEIJDEL 6 november 2017

Ooiervaarsprijs elwin giels DANIELLA VAN BERGEN

Ondernemers en genodigden moesten gisteren vroeg hun bed uit voor de negende editie van het Ondernemersontbijt, onderdeel van het Ondernemersplein op - jawel - het Plein in Den Haag. In alle vroegte reikten wethouder Karsten Klein (economie) en Jaap Wielaart, directievoorzitter van Rabobank Regio Den Haag, de dertigste Zilveren Ooievaar uit.

Dé prijs voor uitzonderlijk ondernemerschap in Den Haag is dit jaar voor skybar en restaurant The Penthouse in het Strijkijzer, vlak bij station Hollands Spoor. In het gebouw van 135 meter vind je behalve het hoogste restaurant van Nederland ook kantoren, appartementen en vergaderzalen. ,,Ondernemer Elwin Giel is iemand die laat zien dat je met lef en ambitie iets heel bijzonders neer kunt zetten", legt Klein uit. ,,Hij is bovendien steeds bezig met innoveren en uitbreiden, waardoor The Penthouse succesvol blijft."

Lees ook: eVision beloond met Haagse ondernemersprijs Zilveren Ooievaar

Bekendheid

Apetrots neemt Giel de prijs, behalve een Zilveren Ooievaar een geldbedrag van 5.000 euro, in ontvangst. Vorig jaar werd de ondernemer al genomineerd, toen ging eVision Industry Software er echter met de hoofdprijs vandoor. ,,Dit is een erkenning voor het harde werken waarmee ik tien jaar geleden ben begonnen", zegt Giel. ,,The Penthouse oprichten is het leukste dat ik ooit heb gedaan. Het project kost veel tijd en energie, het is mooi om op deze manier voor die inzet beloond te worden."

Met de prijs hoopt Giel meer bekendheid te krijgen bij inwoners uit Den Haag. ,,Internationale gasten, bedrijven en toeristen weten de locatie goed te vinden, maar verbazingwekkend genoeg weten veel Hagenaars helemaal niet dat je er kunt dineren met een prachtig uitzicht over de skyline. Dat komt nu hopelijk verandering in. Mijn droom is dat in de toekomst niemand een bezoek aan Den Haag brengt zónder een kijkje te nemen in The Penthouse."

Behalve The Penthouse waren dit jaar Du Nord Rijwielen - bekend van de Haagsche Stadsfiets - en SENS Real Estate - de projectontwikkelaar achter onder meer het Haagse WTC - genomineerd voor de Haagse ondernemersprijs. Wethouder Klein: ,,Het zijn drie totaal verschillende bedrijven, maar de ondernemers doen hun werk allemaal met even veel passie. Ik vind het bijna ontroerend om ze zo trots naast elkaar te zien staan."

Award

Behalve de Zilveren Ooievaar werd gistermiddag nog een prijs uitgereikt: de Dromen Durven Doen Award. Daarmee dagen Haagse inwoners ondernemers uit een maatschappelijk probleem op te lossen. De award én de bijbehorende 10.000 euro ging naar Leergilde Plus. Die stichting begeleid jongeren uit Scheveningen in het maken van een studie- of beroepskeuze. Voorop staat dat ze zichzelf en daarmee hun talenten en passie leren kennen.

Dit is een erkenning voor het harde werken waarmee ik tien jaar geleden ben begonnen

Elwin Giel, The Penthouse