Nieuws Vastgoed

Waarom deze twee ondernemers juist nu een bedrijfsverzamelgebouw openen

Na anderhalf jaar thuiswerken zijn we er wel zo'n beetje klaar mee, dat is het idee achter het nieuwe bedrijfsverzamelgebouw van Falco Lodewijk en Ferdi Leusink in Kampen. Op initiatief van Falco Lodewijk en Ferdi Leusink wordt het pand nu verbouwd, zodat het met ingang van het nieuwe jaar kan dienen als onderkomen voor tien tot vijftien bedrijven.

Henry van der Wal 21 oktober 2021

Fitness centrum van dijk kampen flex werk gebouwd

Ferdi Leusink (l) en Falko Lodewijk maken van het voormalig fitnesscentrum Van Dijk een bedrijfsverzamelgebouw. Foto: Attest Communicatie

Falco Lodewijk neemt zelf ook zijn intrek in het pand. Zijn bedrijven Dickhof Bedrijfswageninbouw en Dickhof Autoverhuur groeien uit hun jasje. „Nu zit ik nog bij Dickhof Autoschade in en daar past het eigenlijk niet meer. Ik was dus op zoek naar een plek waar ik heen kon”, legt Falco Lodewijk uit. Zijn zakenpartner Ferdi Leusink ontdekte het leegstaande fitnesscentrum. Het duo zag er onmiddellijk de potentie van in. Omdat het al verschillende losse kantoorunits telt en een ontmoetingsruimte met kantinefaciliteiten.

Lodewijk schat de behoefte aan een bedrijfsverzamelgebouw hoog in, mede als gevolg van de coronacrisis. „Heel veel mensen zijn het thuiswerken wel een beetje zat geworden en die zoeken een plek om te kunnen werken. Aan de reacties die we krijgen zien we dat daar echt wel behoefte aan is. Bij zzp’ers of bedrijven met een paar man personeel die vanuit huis werken.”

Lees ook: Kleinbedrijf kijkt alweer vooruit: omzetten stijgen

Amper een week nadat de plannen bekend werden hebben al vijf ondernemingen een contract getekend, schetst Lodewijk bij De Stentor. En een aantal is nog aan het nadenken. „Dat begrijp ik ook, zeker als het gaat om zzp’ers. Die willen zo’n keus weloverwogen maken. Het levert toch een vaste kostenpost op.” Voor een plek in het gebouw worden volgens Lodewijk ‘faire huurprijzen’ gevraagd, vanaf 100 euro per maand voor een eigen, afsluitbaar kantoortje.

Flexwerk, creativiteit en ondernemerschap

Er zijn ook plannen om in het gebouw meerdere flexwerkplekken in te richten, ‘zodat ondernemers die zo nu een dan een dagje elders kantoor willen houden dat hier kunnen vinden’.

Wat de zakenpartners voor zich zien is een verzamelgebouw dat bruist van creativiteit en ondernemerschap. „En dat je een keer met je collega’s kunt praten over zaken waar je tegenaan loopt. Zo van: hoe zou jij dat doen? Je kunt elkaar heel goed versterken.”

Lees ook: Kleinbedrijf kijkt alweer vooruit: omzetten stijgen

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws