Nieuws Actueel

Vechtlust tegen de onzinnota's

Tjerk Gualthérie van Weezel 11 januari 2016

Factuur 1

Als een detective heeft oud-voetballer Dries Boussatta alles uitgezocht. Via de rechter eist vastgoedbeheerder WPM 15 duizend euro. 'Voor nota's waar niets van klopt', stelt Boussatta maandag in de Volkskrant.

Zakelijk bekeken zou het misschien verstandiger zijn als Dries Boussatta zijn conflict met beheermaatschappij WPM zo snel mogelijk zou beëindigen. Gewoon afrekenen, zijn espressobar BuonGiorno aan het Amsterdamse Bos en Lommerplein sluiten en verder met de vijf andere BuonGiorno's die hij elders in Amsterdam-West bezit. Door de hoge huur brengt de vestiging toch al weinig op. Dan is hij van het gezeik af.

Maar zo zit de oud-topvoetballer niet in elkaar. "Ik geef niet op voordat ik gewonnen heb", zegt Boussatta (43). Vier keer speelde hij in Oranje, vier keer voor Marokko en inmiddels is hij succesvol ondernemer. Hij is zo ver gekomen door te vechten en dat doet hij nu dus ook. "Het gaat ook niet alleen over mij, maar over veel meer kleine ondernemers die met maffia-methoden worden aangepakt. Ik doe dit ook voor hen."

Vandaag staat Boussatta in de Amsterdamse rechtszaal. Officieel tegenover verhuurder Dela Vastgoed, maar eigenlijk dus tegen WPM, de grootste beheerder van winkelvastgoed in Nederland. Een organisatie die zich erop beroemt dat zij voor verhuurders een 'hoger dan gemiddeld marktconform rendement realiseert op het door ons beheerde vermogen in vastgoed'.

Als een detective heeft Boussatta zich de afgelopen maanden in de zaak vastgebeten. Om bewijs te verzamelen dat WPM dat rendement op het Bos en Lommerplein behaalt door hem en andere kleine ondernemers te hoge servicekosten in rekening te brengen. En dat ondernemers die klagen over oncontroleerbare nota's 'dreigbrieven krijgen van een incassobureau in plaats van fatsoenlijk antwoord'.