Nieuws Actueel

Veel rook, maar geen gewonden bij machinebrand Ten Cate

Bij Ten Cate aan de Campbellweg in Nijverdal brak gistermiddag rond 17.00 uur een grote brand uit. De vlammen begonnen in een textielmachine en sloegen daarna snel over naar een tweede machine en een afzuiginstallatie. Het aanwezige personeel in de fabriekshal heeft zichzelf in veiligheid kunnen brengen. Er is niemand gewond geraakt en van een grote evacuatie was geen sprake.

Van onze redactie 29 januari 2016

Ten Cate Carlo ter Ellen 3

De grote brand zorgde wel voor opschudding nabij de fabriek, omdat er veel rook vrijkwam. De brandweer waarschuwde iedereen in de omgeving ramen en deuren gesloten te houden. Ook werd de F35 vanuit het centrum richting de Kruidenwijk enige tijd afgesloten. Er zijn door de brand geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen.

RookontwikkelingVanwege de grote rookontwikkeling is de brandweer opgeschaald en zijn er blusvoertuigen uit Nijverdal, Hellendoorn en Wierden ingeschakeld. Ook een hoogwerker uit Rijssen was nodig om de brand te blussen. De brand in de afzuiginstallatie woedde nog even door, maar rond half zeven werd het signaal brandmeester gegeven.

De financiële schade door de brand in twee textielmachines en de afzuiginstallatie is nog niet bekend.

In 2014 en 2015 vonden er bij Ten Cate ook branden plaats in de afzuiginstallaties.

Foto: Carlo ter Ellen