Nieuws Actueel

Veel vacatures in Westlandse tuinbouw

Fred Vermeer (AD) 18 januari 2016

Aardbeien kassen glastuinbouw westland

Wie op mbo- of hbo-niveau een baan zoekt in de Westlandse glastuinbouwsector vindt die momenteel in overvloed, meldt het AD. Westlandwerk.nl heeft het aantal vacatures vorig jaar met liefst 70 procent zien groeien.

Meer dan 600 banen werden aangeboden op de grootste vacaturesite van Westland en die groei zet dit jaar door, verwacht Ruud van Nieuwkerk van Westlandwerk.nl. "De lokale economie in Westland groeit het meest van alle regio's in Nederland en dat hebben we gemerkt", zegt Van Nieuwkerk. "Als Westlanders mogen we trots zijn op wat er allemaal in deze ondernemende en innovatieve regio gebeurt."

MonteursOnder de bedrijven die vacatures plaatsen op Westlandwerk.nl bevinden zich ook de nodige kassenbouwers en installateurs. "De bedrijven die veel in het buitenland werken, groeien en zoeken daardoor monteurs, calculators en werkvoorbereiders", aldus Van Nieuwkerk. "Maar ook handels- en verpakkingsbedrijven en toeleveranciers in groenten, fruit en sierteelt zoeken commerciële en logistieke versterking. Voor tuinbouwbedrijven plaatsen we met name leidinggevende functies."

Administratieve en secretariële vacatures nemen daarentegen flink af. "Dat heeft te maken met de toenemende digitalisering, automatisering en ook robotisering bij bedrijven in de tuinbouw", verklaart Van Nieuwkerk.