Nieuws Actueel

Veenendaal-Oost wacht op winkels

Wanneer krijgt Veenendaal-Oost zijn winkelcentrum? Er is een aannemer in beeld, maar een handtekening is nog niet gezet. ,,Over de planning van de eerste bouwwerkzaamheden kunnen we nog niets zeggen", aldus Sacha Berg namens OVO, de ontwikkelingsmaatschappij voor de nieuwbouwwijk. Dat schrijft De Gelderlander.

De Gelderlander | Foto: ANP 16 maart 2017

Veenendaal Oost winkelcentrum

In Veenendaal-Oost komen drie wijken, goed voor rond de 3.000 woningen. In de eerste wijk Buurtstede die bijna klaar is, staat een winkelcentrum gepland. Pas bij een inwoneraantal van rond de 1.000 inwoners wordt het rendabel om aan de bouw van dat winkelcentrum te beginnen. Dat duurt niet lang meer.

Nieuw winkelcentrum

Veenendaal-Oost moet het momenteel doen met een kleine buurtsuper en enkele medische voorzieningen in het Kloppend Hart Huis. Tussen dat gebouw en het Ontmoetingshuis (sporthal, scholen en vergaderruimtes) moet het nieuwe winkelcentrum komen. Er waren al eerder plannen voor, maar projectontwikkelaar Hoge Dennen kreeg de appartementen boven het centrum niet verkocht en trok zich terug. In die periode liep de bouw van Veenendaal-Oost vertraging op door de crisis.

Lees ook: Veenendaal gaat verder met DEVO

Onderhandeling

Het ontwikkelingsbedrijf is nu in onderhandeling met een nieuwe partner. ,,Het gaat hier om een afnemer voor het gehele winkelcentrum", aldus Berg. ,,Men is nu druk bezig met de ontwikkeling en de planning moet nog nader worden uitgewerkt." Het is nog niet bekend wat voor een winkels er komen, maar de bewoners willen vooral een supermarkt. Voor alle boodschappen die niet in de kleine buurtwinkel te vinden zijn, moeten ze naar het centrum toe.

Fases

Het winkelcentrum zal waarschijnlijk niet in één keer gebouwd worden, is de verwachting. Berg: ,,Het ligt voor de hand om het winkelcentrum in fases te bouwen." Het moet voor de winkels ook rendabel zijn. Momenteel worden delen van de tweede woonwijk Veenderij bouwrijp gemaakt. Over enkele jaren staat de bouw van de derde wijk Groenpoort gepland.