Nieuws Actueel

Vegaburgerfabrikant Beyond Meat stijgt op lager Wall Street

Beyond Meat is vrijdag omhooggeschoten op de aandelenbeurzen van New York. De fabrikant van vleesvervangers leed afgelopen kwartaal minder verlies dan analisten en beleggers hadden gevreesd, ondanks een stevige omzetdaling. De verkopen van de vegetarische alternatieven voor burgers en worstjes van het bedrijf zakten met meer dan 20 procent, maar vielen desondanks hoger uit dan voorzien. Het aandeel werd bijna 20 procent hoger gezet.

ANP 24 februari 2023

ANP240223195 1

Alle aandacht ging echter uit naar de favoriete maatstaf voor de inflatie van de Amerikaanse Federal Reserve. Die viel in januari hoger uit dan verwacht. Door de aanhoudend hoge inflatie moet de Fed mogelijk langer doorgaan met het verhogen van de rente om de prijsstijgingen af te remmen. Bewegingen op de derivatenmarkten laten zien dat beleggers nu vrijwel zeker zijn van verdere stappen omhoog in maart, mei en juni door de centralebankenkoepel van de VS.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na aanvang van de handel 1 procent lager op 32.828 punten. De brede S&P 500 zakte 1,1 procent tot 3967 punten en techbeurs Nasdaq verloor 1,4 procent tot 11.426 punten. De drie graadmeters koersen af op een weekverlies.

Boeing en Adobe

Boeing verloor 3,4 procent. De vliegtuigbouwer heeft de leveringen van zijn 787 Dreamliner moeten opschorten vanwege een probleem met de romp, meldde de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA. Boeing liet weten door te gaan met de productie van de Dreamliner, terwijl het werkt aan het oplossen van het probleem.

Softwarebedrijf Adobe zakte ruim 6 procent. Volgens persbureau Bloomberg bereidt het Amerikaanse ministerie van Justitie een rechtszaak voor om de overname van startup Figma te blokkeren. Adobe kondigde vorig jaar aan Figma, een bedrijf dat platforms aanbiedt waarop softwareontwikkelaars kunnen samenwerken, voor 20 miljard dollar te willen kopen.

Warner Bros. Discovery en dollar- en oliekoers

Warner Bros. Discovery won een fractie. De resultaten van het entertainmentconcern over het afgelopen jaar vielen tegen. Vooral de inkomsten uit advertenties bij de tv-zenders van het concern liepen terug. Maar volgens topman David Zaslav heeft het concern wel een goede start van dit jaar gemaakt met de hitserie The Last of Us op streamingdienst HBO Max en de sterke verkopen van Harry Potter-computerspel Hogwarts Legacy.

De euro was 1,0549 dollar waard, tegenover 1,0592 een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 1,2 procent goedkoper op 74,36 dollar per vat. Brentolie daalde 1,1 procent in prijs tot 81,31 dollar per vat.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws