Nieuws Actueel

Vele miljoenen voor innovatieve projecten

Van onze redactie 27 januari 2016

Hightechinnovatie1065

De EU, het Rijk en Gelderland en Overijssel investeren samen 10,5 miljoen in slimme en duurzame innovaties bij bedrijven in Oost-Nederland. De bedrijven investeren zelf nog eens 16 miljoen in totaal 13 projecten. Daaronder een project van een consortium van metaalbedrijven uit Gelderland voor het opzetten van een ultramoderne metaalfabriek. Twee miljoen gaat er naartoe.

Hy2Care uit Enschede, Baat Medical Engineering uit Hengelo, Universiteit Twente en het Veterinair Kenniscentrum Oost-Nederland in Den Ham ontvangen 1,5 miljoen euro voor de ontwikkeling van een injecteerbare hydrogel tegen artrose. De hydrogel moet beschadigd kraakbeen herstellen en de pijn verminderen. De innovatieve behandelmethode is niet alleen toepasbaar op mensen, maar ook op dieren als paarden en honden.

De overige projecten zijn de Broederij van de Toekomst (Zeddam), Tapas (Ede), de Steenstrip Productielijn (Wijchen), Connect (Nijmegen), Freeform (Enschede), 24Water (Enschede), SLIM2 (Almelo), TechMed Proeftuin (Enschede), LEAP (Zwolle), de Proeftuin Recycling (Zwolle) en de De Groene Eiwitversneller (Deventer).