Nieuws Actueel

Verenigd Koninkrijk maakt zich op voor staking ambtenaren

De golf aan stakingen in het Verenigd Koninkrijk gaat volgende maand verder met een grote ambtenarenstaking. Op 1 februari leggen zo'n 100.000 Britse ambtenaren, werkzaam bij 124 overheidsafdelingen het werk neer, kondigde vakbond PCS woensdag aan. Daarmee neemt de druk op premier Rishi Sunak toe.

ANP 11 januari 2023

ANP110123250 1

Vorige maand en deze maand waren er al treinstakingen en ambulancestakingen in het Verenigd Koninkrijk. Ook medewerkers in de gezondheidszorg, leraren, rij-instructeurs, paspoortcontroleurs op luchthavens en advocaten legden de afgelopen maanden het werk al neer.

Aan de staking doen allerlei overheidsmedewerkers mee. Daardoor zal het waarschijnlijk moeilijk zijn om op 1 februari rijexamen te doen of een paspoort aan te vragen. Ook betalingen van uitkeringen kunnen vertraging oplopen.

De dag 1 februari is bewust gekozen omdat die dag door een overkoepelend orgaan van Britse vakbonden al actie wordt gevoerd tegen een wetsvoorstel van de regering-Sunak waarmee het stakingsrecht wordt ingeperkt. Sunak wil dat er minimale niveaus van dienstverlening worden gegarandeerd bij acties, waardoor stakingen aan kracht verliezen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws