Nieuws Actueel

Vereniging Eigen Huis: verhoog grens Nationale Hypotheek Garantie

De maximale waarde waarvoor mensen een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) kunnen afsluiten, moet volgend jaar omhoog naar 440.000 euro. Vereniging Eigen Huis (VEH) roept minister Hugo de Jonge van Volkshuisvesting en de organisatie achter NHG daartoe op.

ANP 14 juli 2022

De grens voor een hypotheek met NHG ligt nu nog op 355.000 euro. Maar VEH wijst erop dat de gemiddelde woningprijs in het tweede kwartaal naar 448.000 euro is gestegen. Daardoor kunnen starters nu nauwelijks gebruik maken van de NHG. Die zorgt ervoor dat ze een lagere rente kunnen krijgen, maar biedt ook een vangnet voor het geval de huizenprijzen gaan dalen. De NHG biedt namelijk de garantie dat huizenkopers niet met een restschuld blijven zitten.

VEH kwam tot het bedrag van 440.000 omdat de vrijstelling van overdrachtsbelasting voor huizenkopers tot 35 jaar volgend jaar naar dat bedrag wordt verhoogd. De bond voor huizenbezitters stelt dat NHG genoeg geld in kas heeft om de hogere risico's die bij die verhoging horen te dragen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws