Nieuws Actueel

Verkeerschaos rond Rosada

Het vernieuwde Rosada was erg in trek op tweede pinksterdag. Het was zo druk rond de fashion outlet dat de gemeente Roosendaal adviseerde om Rosada een andere keer te bezoeken, zo schrijft BN De Stem.

Annabelle van Kalmthout 17 mei 2016

Winkelen rosada 1065

Zie ook: Outletdorp Rosada breidt uit met 45 nieuwe winkels

Retailmanager Annabelle van Kalmthout van Rosada zei gisteren dat het 'heerlijk druk' was. "We staan werkelijk versteld van de drukte. Zondag was het al een gekkenhuis, vandaag doen we daar nog een schepje bovenop."

Hoeveel mensen precies een bezoekje afgelegd hebben aan het vernieuwde outletcentrum, wordt vandaag pas bekendgemaakt. "We schatten in dat we vandaag alleen al ongeveer 25.000 bezoekers hebben. Dat is vier tot vijf keer wat er normaal komt." Van Kalmthout stelt dat Rosada alles in het werk heeft gesteld om de verkeersstromen in goede banen te leiden. "Er was extra parkeerbegeleiding op ons terrein en er zijn taxibusjes ingezet om mensen te vervoeren vanaf de parkeerplekken."

TwitterZe wil niet ingaan op de oproep op Twitter van de gemeente Roosendaal om niet meer naar Rosada te komen.

Gemeentevoorlichter Tom Jutten stelt dat het Twitterbericht op verzoek van de politie is verspreid. "De op- en afritten van de snelweg slibben dicht. Door de enorme drukte dreigt de verkeersveiligheid in het geding te komen. Om dat te voorkomen, roepen we mensen op op een ander moment een bezoek aan Rosada te brengen."