Nieuws Actueel

Versmarkt met spullen van 'om de hoek' in Heinkenszand

In Heinkenszand is een versmarkt geopend. In het voormalige pand van de dierenarts worden nu brood, gebak, bijzondere kazen, vlees, noten en vis verkocht. Een interview in PZC.

Melita Lanting | Foto: Johan van der Heijden 6 december 2016

Versmarkt 2

,,Ik had dit idee al heel lang'', zegt Steef Houweling. Toch duurde het nog een tijd voor de eigenaar van bakkerij 't Zand de stap nam om een winkel te starten in Heinkenszand. ,,Hier in het dorp werd ons brood al verkocht naast Novi. Dan ga je niet nog een zaak beginnen.'' Maar toen de eigenaar van Novi besloot zich alleen op de huishoudelijke artikelen te richten was de tijd rijp om te starten.

Zeeuwse producten

Het pand aan de Stenevate is ingrijpend verbouwd. Alle muren en het plafond zijn eruit gesloopt en de verfkwast deed de rest. Houweling werkt zoveel mogelijk met Zeeuwse producten en leveranciers uit de buurt, maar helemaal is dat niet gelukt. ,,Een Parmaham komt nu eenmaal niet uit Zeeland.'' Maar regionale leveranciers zijn er wel.Vis en schelpdieren haalt Houweling van Neeltje Jans. De kaas komt van een leverancier uit 's-Gravenpolder en het vlees is vooral van koeien uit Heinkenszand en varkens uit Borssele. Allemaal geslacht en verwerkt in Sint-Annaland. ,,De slager gaat zelf naar de boerderij om de dieren uit te zoeken'', vertelt Houweling.,,We wonen in een streek met mooie producten.'' De hoofdmoot van de winkel blijft brood en banket uit de eigen bakkerij. Daar is veel plek voor ingeruimd.