Nieuws Actueel

Virtual Reality maakt training of presentatie levensecht

Stel: er is brand uitgebroken op een boorplatform. Wat moet je doen? Een realistische rampenoefening is lastig te organiseren. Maar nu is er mixed reality: een combinatie van virtual reality (VR) en augmented reality (AR).

Marco Krijnsen 18 april 2017

Augmented reality Twinsense

Je staat virtueel op een brandend boorplatform, terwijl de brandblusser in je hand echt is. Je ervaart direct wat je wel of niet goed doet. Kortom: beter voorbereid op een calamiteit kun je niet zijn.

Voor trainingen, instructies en presentaties kunnen ondernemers niet meer om augmented, virtual of mixed reality heen, aldus Maurice Kruse en Albert Hoekstra van Twinsense 360 in Enschede. Voorbeelden genoeg.

Lees ook: Nieuwe business met virtual reality: de kansen liggen op je te wachten

Advies- en ingenieursbureau Tauw beschikt over een AR-app die een tweedimensionale bouwtekening verandert in een 3D-impressie op tablet of smartphone. Installatiebedrijven gebruiken VR om monteurs te trainen of op locatie aan te sturen. Het testen van producten in de schappen gebeurt steeds meer in een virtuele supermarkt. In de cleanroom van het Enschedese hightechbedrijf Micronit ‘lopen’ bezoekers rond zonder zich in een smetvrij wit pak te hijsen.

,,VR en AR zijn geen gadgets meer, maar onmisbare hulpmiddelen”, stellen Kruse en Hoekstra.

Meer weten? bezoek dan het Business Festival op 20 april.