Nieuws Actueel

PSV gaat trainen met de VR-technologie van Beyond Sports

PSV gaat de virtual reality-technologie van Beyond Sports integreren in het trainingsprogramma van de A-selectie en de jeugdopleiding. De landskampioen heeft een meerjarig contract gesloten met Beyond Sports.

Van onze redactie 23 augustus 2016

Psvvr 1

Wetenschappelijk onderzoek

PSV heeft de technologie van Beyond Sports in de vorm van een pilotproject getest en was onder de indruk van de mogelijkheden. Een onderzoek van de Universiteit van Utrecht, naar het effect van virtual reality op topsporters, vormde een bevestiging van de mogelijkheden. De wetenschappers toonden een zeer veelbelovend perspectief aan. Voor PSV was dit reden om de technologie op te nemen in het trainingsprogramma van de A-selectie en de jeugdteams. “Het is een waardevolle aanvulling”, zegt performance analist Wim Rip van PSV. “We kunnen wedstrijdsituaties tot in detail nabootsen en daar kunnen we wat van leren. Erg boeiend.”

Nieuwe dimensie

De virtual reality-trainingen van Beyond Sports zijn gebaseerd op wedstrijddata en bieden clubs de mogelijkheid hun visie over te brengen met behulp van specifieke training scenario’s. “Beyond Sports biedt een manier van trainen die bestaande methoden naar een nieuwe dimensie brengt. Technologie neemt een steeds belangrijkere rol in en wij bieden topclubs de mogelijkheid biedt om koploper te zijn als het gaat om innovatief beleid”, aldus Sander Schouten, director business van Beyond Sports.