Nieuws Actueel

Vlijmense broers beginnen nieuw horeca-avontuur: ’t Lieve Leven

De vlaggen voor de deur zijn al voorzien van het nieuwe logo, de personeelsindeling is gemaakt en ook het hypermoderne koffiezetapparaat hebben ze (bijna) onder controle. Broers Lars (32) en Hylke (30) van Hout uit Vlijmen zijn helemaal klaar om restaurant ’t Lieve Leven in Moergestel te openen, vertellen ze in het Brabants Dagblad.

Roy van der Lee | Foto: Sander Verhoeven/Beeld Werkt 19 februari 2016

T lieve lieven lars en hylke van hout

In het pand, waar voorheen Prikkelz en Redemption gevestigd waren, beginnen zij hun tweede zaak. Aan het interieur hebben de broers weinig hoeven doen. Op een paar nieuwe schilderijen na is er niet veel veranderd sinds Redemption in oktober vorig jaar de deuren sloot. Wat ook niet gaat veranderen: de exclusiviteit. Want voor alleen een varkenshaasje of een schnitzel moet je niet bij de familie Van Hout zijn.

Duik De broers volgden allebei een horecaopleiding. Samen namen ze in 2012 een duik in het diepe met hun eigen restaurant in Helvoirt dat ook de naam ’t Lieve Leven draagt. "We zochten een plek die niet te ver buiten onze comfortzone lag”, zegt Hylke. "Iets in de buurt van Den Bosch, waar we goed bekend zijn.” En het moest iets worden dat niet in het centrum van een grote stad ligt. Want de broers willen mensen trekken met hun kaart en bijzondere eten. Niet omdat ze toevallig aan een drukke straat zitten. Het concept sloeg aan en al snel werd nagedacht over een volgende stap. Hun blik viel op het restaurant aan de Oirschotseweg in Moergestel, toen dat te koop kwam te staan. Omdat de huurprijs aantrekkelijk was, er niet veel werk verricht hoefde te worden en omdat het op een half uurtje rijden van hun andere zaak is.

Brand Vorig jaar zomer werd er tot drie keer toe brand gesticht bij het restaurant. Maar voor de gebroeders Van Hout is dat geen reden om zich zorgen te maken. "We hebben ons natuurlijk afgevraagd of de buurt misschien tegen een restaurant op deze plek is, maar daarvan is geen sprake”, zegt Lars. "De zaak heeft sinds oktober een paar maanden leeggestaan en er is in die tijd niets gebeurd.” Myriam Syllië, de uitbaatster die vanwege de brandstichtingen vertrok, blijkt niet bereikbaar voor commentaar. Gistermiddag gingen de deuren van ’t Lieve Leven voor het eerst open om proef te draaien. Vanaf half maart is het restaurant in Moergestel echt geopend. Of Moergestel voor de broers het eindstation is? "Ik zou graag een bekende naam van ’t Lieve Leven maken, maar je moet niet te hard willen groeien”, stelt Lars vast. "We moeten onszelf eerst hier maar eens bewijzen.”