Nieuws Actueel

VNO-NCW: extra alertheid om coronabesmettingen tegen te gaan

VNO-NCW en MKB-Nederland willen dat werknemers en ondernemers "extra goed bewaken" dat de coronabesmettingen niet verder oplopen. "Dit om erger verderop in het najaar te voorkomen en met elkaar te zorgen dat de samenleving voor eens en altijd open blijft", stellen de brancheorganisaties.

ANP 13 oktober 2022

ANP131022144 1

Ze reageren op het aantal positieve tests dat deze week een stuk hoger is dan vorige week. "Wij roepen iedereen op zijn beste beentje voor te zetten door bij klachten thuis te werken en te testen, handen wassen en goed ventileren. Kortom, leef de basisregels na. Ook een hogere vaccinatiegraad helpt", stelt VNO-NCW.

Voor mensen die niet thuis kunnen werken "is het extra aan te raden om te testen zodat je gewoon met een negatieve test aan het werk kunt". Veel mensen werken nog steeds voor een deel thuis en voor een deel op het werk. "Belangrijk blijft echter waar mogelijk de spits te mijden en vergaderingen bijvoorbeeld op de drukste dagen wat later te beginnen, zodat we de druk op de weg en het ov beperken met elkaar", stellen de koepelorganisaties.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws