Nieuws Actueel
Voetballer Demy de Zeeuw vermarkt luxe lifestyle
Voetballer Demy de Zeeuw (33) runt met onder anderen voetballers Gregory van der Wiel en Eljero Elia het bedrijf BALR. - afgeleid van baller, straattaalwoord voor ballplayer. Ze verkopen een breed assortiment aan luxe-artikelen. “Mijn ultieme doel is een BALR.-hotel.”

BALR.?
“We zijn een fashion lifestyle brand. We verkopen de lifestyle van topsporters, dj’s, modellen, zakenmensen of andere mensen die hard werken voor hun doelen. Dat is het luxe segment, met mooie auto’s, hotels en mensen. We hebben een breed assortiment artikelen - jassen, sweaters, shirts, caps, tassen, schoenen, accessoires en meer - omdat we voor elke activiteit een BALR.-product willen hebben. Daarnaast werken we veel samen met andere merken en vooral veel met influencers.”
Waarom?
“Zoals elke start-up eigenlijk begint: omdat je voelt dat er iets mist. Bij mij kwam het idee toen ik in Moskou met mijn toenmalige voetbalteam op pad was en iedereen met Louis Vuitton-tassen liep. Ik zag er handel in. Mijn huidige partners Ralph de Geus en Juul Manders en ik spraken erover en we besloten gewoon te beginnen. Maanden later zijn Gregory en Eljero erbij gekomen. In die tijd waren sociale media al populair, maar wisten bedrijven niet zo goed hoe ze dat in moesten zetten. Wij deden dat vanaf het begin en groeiden direct super snel.”
Verdienmodel?
“We verkopen producten en advertenties, maar we zijn nu ook bezig met nieuwe verdienmodellen. We hebben net een deal rond waar ik nog niet veel over kan zeggen, maar het is iets unieks en groots.”
Personeel?
“In totaal hebben we 44 man personeel en onlangs hebben we weer vijf nieuwe mensen aangenomen. We worden een echt social content bedrijf.”
Social media?
“Met BALR. beheren we ook de Instagram-accounts 433 (15 miljoen volgers), Wannahaves en Hotels.”
Bijbaantje?
“Het is een fulltime job, met 49 man nu. Veel mensen die ons kopiëren denken “oh een webshop, dat doen we wel even na”. Maar er komt zoveel bij kijken. Denk alleen al aan alle juridische zaken. Of alle contracten van personeel en leveranciers, noem maar op. We zitten vaak om 1 uur ’s nachts nog op Whatsapp met elkaar.”
Leidinggeven?
“We geven veel verantwoordelijkheid aan ons personeel en laten ze dingen vooral zelf oplossen. Als ze er niet uitkomen, dan komen ze wel bij ons. Het grootste deel van ons personeel is net afgestudeerd en krijgt de verantwoordelijkheid die vergelijkbaar is met een senior-functie. We hebben vertrouwen in al onze mensen.”
Over twee jaar?
“Ik denk vooral dat we hard blijven groeien, met meer dan honderd man personeel en wellicht eigen winkels als volgende stap. Op dit moment zijn we bezig met een magazine dat dit jaar al uitkomt. Mijn ultieme doel is een BALR. hotel.”
Leermomenten?
“Dat sociale media naast een krachtige marketing tool ook heel erg moeilijk en onvoorspelbaar zijn. Instagram kan zijn algoritme aanpassen waardoor je bereik ineens kan omslaan. En nu heeft Instagram een Snapchat-achtige functie toegevoegd, daar moet je op inspelen. We richten ons daarom op alle media.”Ondernemerstips?“Wees uniek en doe iets wat je leuk vindt. Als je dat blijft doen, komt de rest vanzelf. Daarnaast moet je niet bang zijn om hulp te vragen van andere ondernemers. En als laatste tip: met een 9-17 mentaliteit red je het echt niet meer. Sociale media en de rest van de wereld gaan 24/7 door.”
We worden een echt social content bedrijf