Nieuws Actueel

Volksbank: driekwart huizenbezitters wil verduurzamen

Driekwart van de huizenbezitters wil zijn woning verduurzamen, maar veel van hen weten niet waar ze moeten beginnen of hoe de verduurzaming te betalen. Dat concludeert de Volksbank, bekend van merken als SNS, BLG Wonen en ASN bank, na onderzoek onder ruim duizend huiseigenaren.

ANP 4 juli 2022

ANP040722078 1

Belangrijkste reden voor de verduurzamingsslag is de hoge energierekening die met groene maatregelen naar beneden kan worden gebracht. Daarnaast gaat het ook om de bijdrage aan klimaat en milieu en de mindere afhankelijkheid van gas. Verder speelt de waarde van de woning en het beter warm houden van een huis in de winter een rol bij de verduurzamingsplannen van huizenbezitters.

Het kabinet bepaalde eerder dat in 2050 zo'n 7 miljoen woningen aardgasvrij moeten zijn. Voor 2030 moeten zeker 1,5 miljoen woningen verduurzaamd zijn. Huiseigenaren zien vooral op tegen de kosten van verduurzaming, al is voor veel van hen niet duidelijk wat die kosten dan precies zijn. Ook ontbreekt volgens het onderzoek vaak het zicht op de terugverdientijd van groene investeringen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws