Nieuws Actueel

Vooral laadpalen zorgen voor extra omzet energiespecialist Alfen

Energiespecialist Alfen blijft profiteren van de grote vraag naar laadinfrastructuur voor elektrische auto's. De onderneming, die ook andere slimme elektriciteitsoplossingen levert, zag de opbrengsten bij de laadpalendivisie in de eerste helft van het jaar drie keer hoger uitkomen in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder.

ANP 25 augustus 2022

ANP250822067 1

Vooral bij winkels en kantoren is er veel vraag naar laadsystemen. Daarbij ging het veelal ook om een uitgestelde vraag. Doordat winkels en kantoren weer opengingen toen de coronamaatregelen werden teruggeschroefd, nam de vraag naar de laadpalen ook toe, aldus Alfen.

Alfen sloot de meetperiode af met een totale omzet van 205,5 miljoen euro. Dat betekende op jaarbasis een plus van 78 procent. Volgens topman Marco Roeleveld verbeterde ook de winstgevendheid van het bedrijf. Het bedrijfsresultaat steeg naar 37,3 miljoen euro. Dat was 120 procent meer dan een jaar eerder. Verder lukt het Alfen vooralsnog goed om problemen in de leveringsketen te tackelen. Het bedrijf vergrootte onder andere zijn voorraden.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws