Nieuws Actueel

Voormalig belastingkantoor Hoogeveen omgetoverd voor flexwerkers

Het begint al aardig vorm te krijgen: het voormalige belastingkantoor aan de Carstenstraat in Hoogeveen wordt momenteel omgetoverd tot een flexwerkkantoor. Het pand stond sinds 2003 leeg nadat de Belastingdienst vertrok, weet RTV Drenthe.

Janet Oortwijn 15 juli 2016

Flexwerkenbijdedrentsezaak1065

Na twee jaar proberen is het initiatiefnemer Vincent Wiegers gelukt om er een kantoor voor zelfstandige ondernemers te realiseren. "Sinds vorige week maandag hebben we de sleutel. Morgen krijgen we stroom en daarna kunnen we los."

Tot dusver hebben zeventien ondernemers zich gemeld bij Wiegers. "Zij hebben aangegeven dat ze hier een flexplek of kantoor willen huren."

Inspiratie Een van de zelfstandige ondernemers is Gerco Flens. Hij heeft een uitzendbureau. "Op kantoor krijg je meer inspiratie dan aan de keukentafel. Hier is het ook de bedoeling om een community te creëren en te netwerken, dat heb je op andere plekken waar je een kantoor kunt huren niet."

Vanaf 1 augustus gaat het flexwerkkantoor officieel open. "Ik hoop dan dat we veertig ondernemers hebben en dat we uitgroeien tot het er 125 zijn", eindigt Wiegers.