Nieuws Actueel

Waarom uitzendkrachten met deze hitte juist wél willen werken

Waar sommige werknemers met deze hitte smachten naar een tropenrooster, is de zomer voor vakantiekrachten de uitgelezen tijd om hard te werken en extra geld te verdienen. En dat is zeker geen straf als het op kantoor koeler is dan bij je thuis.

Sofie Smulders | Foto: ANP 27 juli 2018

Vakantiewerk 2

In vergelijking met eind juli waren er juist aan het begin van de zomer meer ziek- en afmeldingen van uitzendkrachten, zegt Lennert Pichel van uitzendbureau YoungCapital. “In onder andere de regio's Leiden, Rotterdam, Den Haag zien we dat kandidaten nu juist wel willen werken. Mensen grijpen de zomervakantie aan om extra te verdienen, bijvoorbeeld voor een geplande reis.”

Lees ook: Hittebusiness voor supers: deze producten vliegen de winkel uit

Meer aanmeldingen

Vooral in de administratieve branche, in promotie en retail ziet Pichel een stijging in het aantal aanmeldingen voor werk. En laten dat nu meestal ook net de baantjes zijn op plekken waar de temperaturen binnen aangenamer zijn dan buiten. Pichel: “Grote kledingwinkels, warenhuizen en kantoren hebben bijna altijd goede panden met airconditioning. Daar is het lekker vertoeven.” Zijn er ook plekken waar je met dit weer echt niet wilt werken? “Grote logistieke centra hebben vaak veel minder werkende airconditioning. Dan is het dus echt wel even aanpoten als je daar aan de slag moet.”

Kledingprotocol

In die branche werkt de kledingcode overigens ook niet echt mee. “In de logistieke centra moet iedereen bedrijfskleding aan: werkschoenen, lange mouwen. Daar kunnen we helaas weinig aan veranderen.” Is er geen kledingprotocol, dan mogen kandidaten hun eigen outfit kiezen. Maar dat is met de tropische temperaturen van nu nog best lastig. “We kunnen daar best in adviseren, aangezien we zelf al eens over de vloer zijn geweest bij het bedrijf", aldus Pichel. "Maar meestal kunnen kandidaten zelf ook wel een beetje kunnen bedenken wat wel en niet kan. Slippers, korte broeken en spaghettibandjes horen daar wat ons betreft bijvoorbeeld niet bij."

Ludieke acties

YoungCapital probeert werken in de zomer voor kandidaten nog leuker te maken met diverse ludieke acties zoals het aanbieden van reisjes met srps.me en het neerzetten van ijskramen bij klanten.