Nieuws Actueel

Wagamama strijkt neer in Witte de With

Na Amsterdam nu ook in Rotterdam: Wagamama. De internationaal opererende noedelstent voor snel maar toch gezond opende gisteren de deuren aan de Witte de Withstraat op de plek waar vroeger Werelds zat, schrijft het AD.

Dénis van Vliet 9 augustus 2016

Wagamama Rotterdam

Wie denkt aan Japans eten, denkt al gauw aan sushi. Daarnaar zullen gasten tevergeefs zoeken op de menukaart van Wagamama. Die wordt gedomineerd door curry's, noedelsoepen die ramen worden genoemd en donburi, waarbij rund, garnalen en groenten worden gecombineerd met rijst. ,,Fastfood, maar dan gezond'', zegt Martin Mulder van de Rotterdamse vestiging.

Het pand heeft een ware metamorfose ondergaan. De voor- en achterkant bestaan helemaal uit glas. Gasten kunnen beneden óf boven plaatsnemen. Het vele gebruik van hout binnen en de kleuren zwart en wit geven de zaak dat typisch Japanse. Ook leuk: de siertuin. Voor is ook nog een terras.

UitbreidenMulder leerde de Wagamama-cultuur kennen in Amsterdam, waar de zaak vier vestigingen heeft. De wens bestond al snel om uit te breiden naar Rotterdam. ,,De keuze voor de Witte de Withstraat is een bewuste: het is een straat waar iedereen komt. Jong, oud en alle nationaliteiten: veel buitenlandse gasten zullen ons kennen uit Londen.''

Sous-chef Marnix Donker moest eerst in de leer in Amsterdam. ,,Wagamama streeft ernaar dat elk gerecht overal ter wereld hetzelfde smaakt. Dat komt erop neer dat in elk gerecht dezelfde hoeveelheid ingrediënten moet worden gebruikt.''

Het einde van de groei van Wagamama, dat 'ondeugend kind' betekent, is nog lang niet in zicht. De keten wil ook de rest van Nederland veroveren. De noedelbar, die in de jaren 90 werd opgericht door Alan Yau, telt wereldwijd dik 200 filialen. Hij liet zich inspireren door de Japanse variant op onze snackbar. Arjen Schrama, één van de oprichters van de roemruchte discotheek Roxy, haalde het concept in 2000 naar Amsterdam. En, o ja, met stokjes eten mag, maar hoeft niet.