Nieuws Actueel

Wakker Dier in hoger beroep tegen 'gigastal' Grubbenvorst

Wakker Dier gaat in hoger beroep tegen de vergunning voor wat de dierenwelzijnsorganisatie de eerste 'gigastal' van Nederland noemt. De Rechtbank Limburg verklaarde vorige week het beroep van Wakker Dier en andere partijen gegrond, maar vernietigde de vergunning niet.

Van onze redactie 16 augustus 2016

Plofkip Wakker Dier Grubbenvorst Gigastal

Met een aantal aanpassingen mag de ondernemer zijn gigantische stal voor ruim een miljoen 'plofkippen' gewoon bouwen. "Wij gaan in hoger beroep en zullen er alles aan doen om te voorkomen dat ons land straks volgeplempt staat met gigantische dierenleedfabrieken van Oekraïens formaat'', zegt de actiegroep vandaag.

Enorm stallencomplex

Volgens tegenstanders is het Limburgse veebedrijf nog tien keer groter dan bestaande megastallen. De ondernemer wil in het enorme stallencomplex ook zo'n 30.000 varkens onderbrengen. Daarnaast worden er in de kuikenhouderij van het nieuwe bedrijf meer dan 1 miljoen kippen ondergebracht.

Eerder voor de rechter

In 2013 stonden Wakker Dier en de ondernemer ook al voor de rechter, en toen werd de vergunning wel vernietigd. De gemeente Grubbenvorst heeft ondanks het maatschappelijke protest opnieuw een vergunning afgegeven.