Nieuws Actueel

Wall Street begint licht lager aan drukke cijferweek

De aandelenbeurzen in New York zijn maandag licht lager geopend na de verliesbeurt van voor het weekeinde. Beleggers op Wall Street bereiden zich voor een drukke cijferweek. Ongeveer een derde van de bedrijven uit de S&P 500-index brengt deze week de resultaten naar buiten, waaronder grote techbedrijven als Microsoft, Facebook-moeder Meta, Apple, Amazon en Google-eigenaar Alphabet.

ANP 25 juli 2022

ANP250722141 1

Naast de bekende techbedrijven openen deze week ook belangrijke concerns als Coca-Cola, McDonald's, Boeing, Ford en Pfizer de boeken. Daarnaast wordt uitgekeken naar het nieuwe rentebesluit van de Federal Reserve, dat woensdag op het programma staat. De Amerikaanse centrale bank zal dan naar verwachting de rente opnieuw met 0,75 procentpunt verhogen om de hoge inflatie te bestrijden.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening 0,1 procent lager op 31.882 punten. De brede S&P 500 zakte 0,2 procent tot 3955 punten en techgraadmeter Nasdaq verloor 0,4 procent tot 11.790 punten. De stemming werd gesteund door uitlatingen van minister van Financiën Janet Yellen, die zondag verklaarde geen tekenen van een recessie te zien in de Verenigde Staten.

Apple won 0,2 procent. Het techbedrijf geeft bij hoge uitzondering korting op iPhones en aanverwante producten voor de telefoons. Maar alleen in China. Met de kortingen probeert Apple waarschijnlijk spullen kwijt te raken uit de overgebleven voorraden die zijn ontstaan omdat Chinezen door de lockdowns niet hebben kunnen winkelen.

Intel leverde 0,7 procent in. De chipmaker gaat chips produceren voor de grote Taiwanese chipontwikkelaar MediaTek. Snap daalde 1,2 procent. Het moederbedrijf van de app Snapchat zag vrijdag bijna 40 procent aan beurswaarde verdampen na zwaar teleurstellende resultaten van het platform voor video- en fotoberichten. Analisten van Morgan Stanley verlaagden hun advies voor het aandeel.

Boeing ging 2,8 procent omlaag. Bijna 2500 medewerkers van drie productielocaties van het defensie-onderdeel van de vliegtuigbouwer hebben het contractaanbod van Boeing afgewezen en gaan op 1 augustus staken.

De maker van barbecues en grills Weber kelderde 21 procent. Het bedrijf kwam met een omzet- en winstwaarschuwing, mede omdat mensen vanwege de hoge inflatie de soms prijzige producten van Weber minder vaak kopen. Ook maakte Weber bekend dat topman Chris Scherzinger per direct is opgestapt.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws