Nieuws Actueel

Walmart verhoogt omzetverwachting, treft schikking opiatencrisis

Het Amerikaanse supermarktconcern Walmart voorziet dat de winst dit jaar minder hard daalt dan waar het eerder van uitging. Ondanks de gestegen prijzen beknibbelen consumenten vooralsnog niet op de boodschappen. Daardoor heeft Walmart zijn omzetverwachting voor heel het boekjaar verhoogd, maakte het concern bekend.

ANP 15 november 2022

ANP151122175 1

Behalve levensmiddelen, wist de winkelketen in het afgelopen kwartaal meer kleding en elektronica te verkopen, vooral door klanten naar de winkels te lokken met kortingen. De omzet in het afgelopen kwartaal ging met 9 procent omhoog, boven de verwachtingen van marktkenners.

Het concern maakte dinsdag ook bekend dat het een schikking heeft getroffen van 3,1 miljard dollar met betrekking tot zijn rol in de zogeheten opiatencrisis in de Verenigde Staten. Daarmee worden duizenden rechtszaken van staten en lokale overheden afgekocht.

Pijnstillers

Bedrijven als Walmart en Walgreens, waar pijnstillers konden worden gekocht, werden medeverantwoordelijk gehouden voor de stroom pillen op de markt die meer dan een half miljoen Amerikanen het leven heeft gekost in de afgelopen twee decennia. Het ging om zware pijnstillers waar talloze Amerikanen in de afgelopen jaren verslaafd aan raakten. Overheidsinstanties beschuldigen de bedrijven ervan de verslavingsrisico's van de pijnstillers te bagatelliseren en de patiëntveiligheid op te offeren voor miljarden winst.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws