Nieuws Actueel

'We maken de wereld gezonder Malou, ook nu je er niet meer bent'

Hij mist nog altijd de steun van zijn vrouw Malou. In zijn zaak bij het station in Arnhem houdt hij het niet droog als hij haar toespreekt in een paar zinnen op een stukje papier. "Malou: het is niet mislukt. Samen gaan we de wereld gezonder maken, ook nu je er niet meer bent."

HARRY VAN DER PLOEG 13 januari 2017

Bzzy malou maaltijden arnhem nijmegen 1065

Jeroen Verhoeven heeft de redder in nood gevonden, meldt De Gelderlander. De Stichting Pluryn Maatschappelijke Ondernemingen zet BZZY voort, samen met hem. "Wij verzorgen leer- en werkprojecten voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt", vertellen Eric Tonn en Mireille Remijnse van Pluryn. "BZZY past precies in onze doelstelling. We willen mensen helpen om werkervaring op te doen in een zaak die mensen helpt om gezond te eten."

Wegens omstandigheden gesloten

Vorig jaar sloot Verhoeven BZZY noodgedwongen na het plotselinge overlijden van zijn vrouw Malou. Kort na de geboorte van hun dochter ontdekten de doktoren bij de jonge moeder ver uitgezaaide kanker. Achter het bordje 'Wegens omstandigheden gesloten' ging intens verdriet schuil. "Ik ga nu heel goed zorgen voor ons kindje maar deze zaak is ook ons kindje", benadrukte Verhoeven in oktober, vechtend tegen de tranen in hun eerste zaak aan de Tweede Walstraat in Nijmegen. "Het zou eeuwig zonde zijn als dit verloren zou gaan."

Golf van reacties

Hij deed een oproep aan ondernemers om hem te helpen de zaak opnieuw op te starten. Die oproep gaf de aanzet tot een golf van reacties en uitingen van medeleven over het hele land. Remijnse kende BZZY al als een plek waar de mensen van Pluryn graag werkervaring opdeden en nam onmiddellijk contact met Verhoeven op toen ze het aangrijpende verhaal las. Pluryn is nu voor de helft aandeelhouder, Verhoeven voor de andere helft. "Ik ben erg blij dat ik mensen gevonden heb met hetzelfde gevoel van verantwoordelijkheid en passie", benadrukt hij. Samen gaan wij de wereld gezonder maken. Op een plek waar mensen aan de slag kunnen met hun eerste betaalde baan."

Gat in de markt

Malou van Dooren en Jeroen Verhoeven openden in 2008 hun eerste zaak aan de Tweede Walstraat in Nijmegen. Met Healthy Fastmeals, bestemd voor mensen die 'te bizzy' zijn om te koken, bleken ze een gat in de markt te hebben aangeboord.

Tweede Walstraat

BZZY gaat maandag om 16.00 uur weer open. In Arnhem is de zaak gevestigd bij het vernieuwde station Arnhem, naast de ingang van bioscoop Pathé. In Nijmegen bevindt de winkel zich aan de Tweede Walstraat. De mensen van BZZY zijn nog op zoek naar personeel. Aanmelden kan via de website bzzy.nl.