Nieuws Actueel

'We willen hier een oase van rust creëren'

Het was de zonsondergang die de doorslag gaf. Die maakte dat het vierkoppige gezin Tsakonis het oog liet vallen op een perceel aan de Slikweg bij Moriaanshoofd. Daar bouwden zij Hof van Alexander, een hotel met zestien kamers. Nog voor de zomer, is de verwachting, is het hotelcomplex helemaal af. Dat schrijft de PZC.

Esme Soesman | Foto: Marieke Mandemaker 22 februari 2016

Hof van Alexander hotel mondriaanshoofd ingrid tsakonis anais tsakonis antaeus tsakonis plan tureluur

Het hotelgedeelte is vorig jaar al in gebruik genomen. Aan restaurant, lobby en stallencomplex wordt nog hard gewerkt. Hoewel qua aanzien onvergelijkbaar met de boerderij die er ooit stond, zijn er nauwelijks vierkante meters bijgekomen en zijn oude elementen als de dakspanten zichtbaar gebruikt. De gevels zijn opgetrokken met oud ogende steentjes. Het lijkt of het gloednieuwe hotel, pal aan Plan Tureluur, er altijd al heeft gestaan.

Oase van rustNiets is minder waar. Hoewel de familie Tsakonis al lange tijd door Zeeland trok op zoek naar de ideale locatie voor hun droomhotel werd pas in maart 2014 met de bouw begonnen. "Als je hier 's avonds zit, is het uitzicht zo ontzettend mooi. Vier seizoenen per jaar zie je hier de zon tot het laatste moment ondergaan", wijst Ingrid Tsakonis op de polderpracht voor de deur. "We willen hier een oase van rust creëren. Daar hebben mensen behoefte aan, merk ik. Hier heb je rust en ruimte, maar tegelijkertijd zit je maar tien minuutjes van Zierikzee, Burgh-Haamstede en Renesse vandaan."

DuurzaamDe accommodatie biedt ook ruimte voor samenkomsten zoals familiefeesten en conferenties. Het stallencomplex met binnenhal en buitenbak maakt het zelfs mogelijk trainingsweken voor wedstrijdgerichte ruiters op poten te zetten. Dochter Anais rijdt zelf op internationaal niveau dressuur.

"Er zijn zoveel mogelijkheden", blikt Ingrid vooruit. Maar eerst moet de boel af, hoewel het in het hotel zelf al goed toeven is. Duurzaamheid staat bij de bouw hoog in het vaandel. De bedoeling is dat Hof van Alexander straks volledig energieneutraal zal zijn.