Nieuws Actueel

Webwinkel in regio kansloos

Webshops in het noorden en oosten van het land leggen het af tegen hun concurrenten. Distributiecentra van pakketbezorgers zijn namelijk in het midden en westen van het land geconcentreerd. Om pakketten nog de volgende dag te bezorgen moeten de webwinkels veel eerder sluiten. Terwijl de Nederlandse consument is verwend met een razendsnelle levertijd. Dit bericht De Stentor woensdag.

Ewoud ten Kleij | Foto: Alex Mulder 17 februari 2016

Webshops Regio

De Groningse webwinkelketen Experty (ruim 300 webshops) deed afgelopen week zijn beklag over oneerlijke concurrentie, omdat PostNL in 2014 het pakketbedrijf in Zwolle heeft afgeschaald tot een regulier sorteercentrum. Nu is Amersfoort de dichtst bijzijnde locatie om nog laat pakketten aan te leveren. Zit je magazijn niet om de hoek, dan kost dat tijd.

Accountantskantoor PwC onderzocht in 2014 in opdracht van Vlaanderen de beste plek voor een e-commerce-distributiecentrum in Europa. Daarbij scoren Zuid- en West-Nederland hoog, maar staan Oost- en Noord-Nederland op 22 en 27. Dat ligt vooral aan het gebrek aan een nabije afzetmarkt. Is er geen goede distributiemogelijkheid, dan voelt ook de webwinkel dat.

De uitkomst is logisch en de verschillen nemen alleen maar toe, denkt Nando van Essen. Hij is als logistiek consultant gespecialiseerd in e-commerce. "De Ziggo Dome zit ook niet voor niets in Amsterdam. Daar zit het grootste deel van je afzetmarkt. Woon je in Delfzijl en wil je naar een concert van je favoriete band, dan moet je eerst een eind met de trein."

Hoge latVolgens Van Essen loopt Nederland wereldwijd voorop met de snelle levertijden. In grote landen als Engeland, Duitsland en de Verenigde Staten wordt nog veel meer dan hier online gewinkeld, maar levertijden van een paar dagen zijn daar heel normaal. "In geen land ter wereld zijn de cut off-tijden zo laat", doelt Van Essen op het laat kunnen bestellen. "Dus leggen we in toenemende mate de lat erg hoog. Sinds kort is er same day delivery in het hele land. Dat gebeurt elders alleen in metropolen."

Kleine webwinkels zijn afhankelijk van 'tussenvervoerders' of van de Business Points van PostNL. Die zakelijke balies zijn in feite het ouderwetse postkantoor en sluiten op z'n laatst om zeven uur 's avonds. Niet geschikt dus om op je website te kunnen adverteren met een late besteltijd. Maar wil je wel laat aanleveren, dan ben je als webwinkel al snel te klein. "Bij ons worden de orders nu tussen vijf en zes opgehaald. We willen wel naar latere besteltijden, maar daar wordt soms moeizaam op gereageerd", zegt Nick van Klinken van AlleenInkt.nl uit Hardenberg.

UitzonderingenGigant Bol.com gebruikt PostNL voor de verzending van pakketjes, maar heeft vanwege de omvang een bijzonder contract. Vrachtwagens leveren tot 02.00 uur nog pakketten aan bij de grote PostNL-sorteercentra. Ook voor andere grote spelers als CoolBlue (elektronica) en Zalando (schoenen) worden uitzonderingen gemaakt. Zij zijn niet afhankelijk van de sluitingstijd van het Business Point om de hoek. Zulke contracten zijn voor webshops met onder de duizend pakjes per dag geen optie. Wil je toch laat aanleveren, dan zul je moeten groeien óf je in de buurt van een groot distributiecentrum moeten vestigen. Van Essen: "Nu het topsport wordt in logistiek rond e-commerce, gaan webshops die hun verwerking erg decentraal doen dat merken."

Marktleider PostNL begrijpt de kritiek van de kleine noordelijke en oostelijke winkels. "Daarom gaan we op ons initiatief in gesprek met webshops in Noordoost-Nederland, om te kijken wat precies de wensen zijn en hoe we daar een mouw aan kunnen passen", zegt woordvoerder Herbert Brinkman.

Paar uurOndertussen is de snelheidshonger van de consument niet zomaar gestild. Nando van Essen is overtuigd dat bestellingen binnen afzienbare tijd binnen een paar uur worden bezorgd. Tenminste, in de randstad. Hij schat in dat een gigant als Wehkamp.nl in Zwolle, die nu al dezelfde dag bezorgt, die stap niet gaat maken. "Er zitten te weinig consumenten in de regio. Het kan niet uit als een auto met één order rijdt."