Nieuws Actueel

Weldadig Thermen Soesterberg prikkelt oog, oor, tong, neus en huid

Toen ondernemer Fabian Dolman uit Apeldoorn in januari besloot om het failliete Omega Spa Soesterberg over te nemen, was dat de start van een enorme ombouwoperatie. Op een binnenbad na is er vrijwel niks meer van de oorspronkelijke sauna te zien. Tot op het laatst is er nog gewerkt. Gistermorgen, vlak voor de officiële opening, werd nog een grasmat gelegd, zo schrijft het AD Amersfoort.

PIET VAN DIJK 4 augustus 2017

AD Thermen Soesterberg 1023

,,Waar je normaal gesproken anderhalf jaar voor nodig hebt, hebben ze hier in een halfjaar voor elkaar gekregen'', merkte burgemeester Rob Metz in zijn openingstoespraak op. Hij kaapte het doorzettingsvermogen van de familie Dolman als een mooi kenmerk van Soester ondernemerschap. ,,Ik hoop dat het tot in lengte van dagen een beeldbepalende onderneming voor onze gemeente blijft'', sprak hij.

Zestien sauna's

Zes saunagelegenheden werden er zestien. Met een speciale Finse Maa-sauna, houtgestookt tot 110 graden. Een kruidensauna, een rozensauna, een saltarium, een Rhassoul stoombad waar verse kruiden uit de tuin rond het complex geuren verspreiden, een kristalsauna, een zoutsteensauna: het kan niet op.

Lees ook: Nieuwe eigenaar Thermen Soesterberg hoopt op drie keer zoveel bezoekers

De Efteling als inspiratiebron

Het park rond het hoofdgebouw bevat zelfs een saunatheater, met zitruimte voor 180 mensen - op een handdoekje graag - het grootste in Europa. Muziek, lichtshow, films en opgietingen van de saunameester strelen hier oog, oor en huid.De koelgrot ernaast, waarin een waterval davert met nog wat fraaie bijgeluiden uit een speaker, doet een bezoeker zich wanen in de Efteling.

Onderneming waarbij het gaat om beleving

,,De Efteling vind ik persoonlijk prachtig, het is wel een inspiratiebron geweest'', zegt marketingmanager Frank. ,,Wat we gemeenschappelijk hebben , is de beleving. Bij het ontwerp van deze Thermen hebben we niet gekeken naar concurrenten, maar naar ondernemingen waar het ook gaat om belevenis. Vandaaruit ontwikkelden we de visie dat we alle zintuigen moeten aanspreken om het verblijf hier zo aangenaam mogelijk te maken. En met de nieuwste technieken. Wat we doen is eigenlijk het polijsten van diamanten.''

De Efteling vind ik persoonlijk prachtig, het is wel een inspiratiebron geweest