Nieuws Actueel

Wereldbank-president Malpass stapt eind juni op

Wereldbank-president David Malpass treedt eind juni af, na meer dan vier jaar aan het roer gestaan te hebben van 's werelds grootste instituut voor ontwikkelingssamenwerking. Malpass wil "nieuwe uitdagingen aangaan", maakte de bank bekend.

ANP 15 februari 2023

ANP150223222 1

Het is niet duidelijk waarom hij voor het einde van zijn termijn van vijf jaar vertrekt. "Ik heb veel vooruitgang geboekt en na lang nadenken heb ik besloten om nieuwe uitdagingen aan te gaan", zegt de president van de Wereldbank in een verklaring.

Malpass werd destijds aangesteld door de voormalige Amerikaanse president Donald Trump. Afgelopen herfst kwam hij onder vuur te liggen van het Witte Huis nadat hij had geweigerd te zeggen dat hij de wetenschappelijke consensus over klimaatverandering steunde. Later verontschuldigde hij zich hiervoor.

De Wereldbank verstrekt leningen aan ontwikkelingslanden en middeninkomenslanden, met als belangrijkste doel het bestrijden van armoede. De kredieten worden onder meer gebruikt voor hervormingen van de gezondheids- en onderwijssector van landen en infrastructuurprojecten.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws