Nieuws Actueel

Wesselman Flowers uitgeroepen tot Ondernemer van het Jaar

WAT: Ondernemersprijs Kaag en Braassem WAAR: Rabobank, Roelofarendsveen WANNEER: Donderdagavond LEUK? Spannende strijd om felbegeerde titel in een decor van cabaret, interviews en borrelen.

Daniëlle Verweij 19 april 2016

Ondernemersprijskaagbraassem3

Wie wordt dé ondernemer van Kaag en Braassem dit jaar? In een bomvolle zaal van de Rabobank is dat dé prangende vraag. Aan cabaretduo MiER de eer om de avond aan elkaar te praten. Het tweehonderdkoppige publiek wordt tevens getrakteerd op bedrijfsreportages op groot scherm en gesprekken met de genomineerden en juryleden, schrijft het AD.

Restaurant WagenaarVoor de pauze gaat alle aandacht uit naar de strijd tussen de starters. Uiteindelijk bepaalt de jury na rijp beraad dat restaurant Wagenaar er met de titel vandoor gaat. "Ongelooflijk trots, laat eigenaar Dennis Wesselman weten. Hij opende zijn restaurant ruim een jaar geleden in de 100 jaar oude groenteveiling van Roelofarendsveen. "Het bezoek van de jury verliep heel prettig, maar daar win je nog niet mee. De andere genomineerden (Plantage 87 en Back to Basic Training) zijn ook hartstikke goed.'' Samen met zijn echtgenote Tanja brengt de winnaar een toost uit op de titel.

Na een borrel, hapje en vooral veel bijpraten, worden de ondernemers verzocht weer in de zaal plaats te nemen. Op de voorste rij loopt de spanning op bij de genomineerden. Zenuwachtig schuiven ze heen en weer op hun stoel.

Ondernemer van het JaarBurgemeester Marina van der Velde ontpopt zich als een geoefend interviewster bij het ondervragen van de finalisten over hun bedrijfsactiviteiten. Het hoge woord komt er na enig tromgeroffel uit: hét moment dat ondernemer Joost Wesselman juichend uit zijn stoel springt. Hij mag zich met Wesselman Flowers/Tulpen.nl vanaf nu Ondernemer van het Jaar noemen. Met tulpen uit eigen kwekerij wordt hij uitgebreid in de bloemetjes gezet op het erepodium. "Sigaar uit eigen doos,'' zegt hij lachend. Met een productie van 5 miljoen tulpen per week heeft Wesselman een bloeiende onderneming neergezet. 'Ook maatschappelijke betrokkenheid telt mee,' laat de jury weten. 'Zoals de inzet voor zorgkwekerij Buurman Toon.' Dat Wesselman duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan, verdiende ook extra punten. 'Vooruitlopend op de gewijzigde wetgeving in 2018 maakt Wesselman nu al gebruik van ozon om het binnen het bedrijf verbruikte water te reinigen en te hergebruiken.'

De cheque van 500 euro schenkt de winnaar aan een goed doel: de 'Leerlijn Ondernemerschap' van het Bonaventura College. Voor de andere finalisten, DIGO & Boer Landbouwmechanisatie (Woubrugge) en Verdel Media & ICT (Roelofarendsveen), is het slikken. "Maar de finaleplaats is al een eer,'' vindt Barry Verdel.

Arjan Dijkshoorn, die samen met zijn zus Jeanette de finale haalde, moet even bijkomen. "Iedereen wil graag winnen,'' laat hij licht beteuterd weten. "Uiteraard zijn wij ook enorm trots op de nominatie.''

OrganisatieDe organisatie van de prijs is in handen van twee ondernemersverenigingen: OVA en OVKB-Oost, samen goed voor vierhonderd leden.

Ondernemersechtpaar Bianca (WhiteOrange HR) en Edward van Dijk (NAHV Accountants) vermaakt zich goed tijdens de afsluitende borrel. "Een terechte winnaar,'' vindt Van Dijk.

Voor de OVA-bestuursleden Jeannette van Haastert (100 Procent NL) en Suzanne van Vliet (HS Events) zit het evenement er weer op. Ze praten even bij met Erma Rotteveel (Windkracht 10). "Het was een feestelijke en spannende avond,'' vindt Van Haastert. "Een mooi evenement waar gezien de opkomst zeker behoefte aan bestaat.''