Nieuws Actueel

Wij selecteren onze klanten

Samen met een compagnon zet Natascha Klootsema (43) sinds 2007 de leukste webshops in de spotlights en organiseert ze het jaarlijkse shoppingevenement Flavourites Live. In november is de volgende editie.

SELINA VINK 4 juli 2017

Acdj 31 03 2017 534 CR2800 1

Hoe is Flavourites tot stand gekomen?

,,In de tijd dat wij begonnen, in 2007, had je nog geen grote portals of webshops. Alleen Startpagina kwam in de buurt, maar die website vonden we er niet aantrekkelijk uitzien. Wij wilden iets maken waar vrouwen blij van werden. Ik werkte al als zzp'er en besloot samen met Marije zo'n platform op te zetten. We hebben allebei 1.000 euro geïnvesteerd en daar moesten we het mee doen. Tegenwoordig kunnen we selectief zijn. Maar 25 procent van de bedrijven die zich aanmelden, krijgt een vermelding. Het moeten mooie websites zijn met bijzondere spullen die in kleine oplagen of met de hand gemaakt zijn."

Welke strategieën gebruikten jullie?

,,We hebben webshops die we zelf leuk vonden, gemaild of ze bij ons op de site wilden staan. Vervolgens vroegen we om goodies, waarmee we een grote pr-campagne wilden starten. Van ongeveer 50 shops kregen we leuke cadeautjes. Die hebben we verdeeld over goodieboxen, die we naar redacties en pr-bureaus stuurden. Dat was toen nog bijzonder. We kregen veel positieve reacties en publiciteit.

Na een jaar moesten webshops gaan betalen om op Flavourites te staan. Inmiddels betalen de geselecteerde webshops een vast bedrag per maand en helpen wij ze nieuwe klanten te vinden door sociale media, blogs en pr."

Hoe heb jij je droom waargemaakt?

,,In eerste instantie was Flavourites een leuk project. Dat er een verdienmodel bij kwam kijken, was in het begin gewoon mooi meegenomen. Al snel was het onze fulltimebaan. Op onze events komen meer dan 5.000 vrouwen. Ondernemen is snoeihard werken, maar tijdens zo'n event is het geweldig om te zien dat ons concept aanslaat bij onze webshops én onze bezoekers. Het is ontzettend leuk je droom waar te maken."

Het is ontzettend leuk je droom waar te maken