Nieuws Actueel

Winkelen op zondag in Ommen

De middenstand van Ommen mag voortaan twaalf keer per jaar koopzondag houden. De meerderheid van de gemeenteraad heeft ingestemd.

SANDRA VELTMAAT 4 april 2016

Koopzondag stockpixabay

De eerste koopzondag in Ommen in 2016 wordt vermoedelijk op 1 mei gehouden. Dat meldt Peter Klein Heerenbrink, voorzitter van de Handelsvereniging Ommen (HVO). "Dat is in de meivakantie en zou een mooi moment zijn om de winkels te openen. We hebben als HVO niet eerder officiëel data willen aanwijzen, omdat de beslissing pas donderdagavond door de gemeenteraad genomen moest worden."

MeerderheidEen ruime meerderheid van de raadsleden stemde in met het voorstel om twaalf winkelzondagen per jaar mogelijk te maken in de stad Ommen. Ook de supermarkten mogen hieraan meedoen. De ondernemers moeten in de zomermaanden minimaal acht aaneengesloten zondagen de koopzondag houden. De overige vier dagen mogen in andere perioden ingepland worden. De middenstanders zijn niet verplicht om mee te doen met de koopzondag.

Drie van de vijf leden tellende CDA-fractie in de Ommer gemeenteraad stemden, net als de drie raadsleden van de ChristenUnie, tegen het voorstel, dat met elf stemmen voor (LPO, VVD, D66, VOV en PvdA, en twee CDA-stemmen) de eindstreep haalde.

>>>Lees het volledige artikel in de Twentsche Courant Tubantia.