Nieuws Actueel

Winkeliers zetten ruim 5 procent meer om in april

Winkeliers hebben in april 5,3 procent meer omgezet in vergelijking met dezelfde maand een jaar eerder. De groei komt vooral door de hogere prijzen, aangezien het totale verkoopvolume met 4,8 procent daalde. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

ANP 31 mei 2023

ANP310523043 1

Winkels in voedings- en genotmiddelen zagen de omzet vorige maand met 8,1 procent stijgen ten opzichte van een jaar geleden. Het verkoopvolume was ruim 4 procent lager. De omzet van de supermarkten lag bijna 9 procent hoger en de omzet van de speciaalzaken steeg met 2,8 procent.

De gemiddelde omzet bij zogeheten non-foodbedrijven groeide met 2 procent. Het verkoopvolume liet bij deze bedrijven een daling zien van dik 6 procent. De drogisterijen, winkels in meubels en woninginrichting en winkels in recreatie-artikelen zagen de omzet stijgen. Bij winkels in consumentenelektronica, kledingwinkels, schoenenwinkels en winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren daalde de omzet.

Verder meldde het CBS dat er online ruim 3 procent meer werd omgezet. Webwinkels die alleen online verkopen zagen de omzet met 4,8 procent stijgen. Winkels die zowel fysiek als online verkopen lieten een omzetgroei zien van ruim 1 procent. De online-omzet van winkels in voedingsmiddelen en drogisterijen en winkels in overige non-foodartikelen nam in april toe. De online-omzet van de consumentenelektronica en kledingwinkels was lager dan een jaar eerder.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws