Nieuws Actueel

Winnaars EY Entrepreneur Of The Year 2016 zijn bekend!

Pieter Zwart (Coolblue) en Jaap Korteweg (De Vegetarische Slager) zijn gekozen tot EY Entrepreneur Of The Year 2016 en EY Emerging Entrepreneur Of The Year 2016. Daarnaast heeft Jumbo Supermarkten de Family Business Legacy Award 2016 gewonnen.

Van onze redactie 7 oktober 2016

EY entrepreneurs winnaars 2016

Tijdens de finale in Schouwburg Kunstmin in Dordrecht, namen de winnaars de awards in ontvangst. De awards werden dit jaar voor de eenentwintigste keer uitgereikt. De EY Family Business Legacy Award wordt wereldwijd al uitgereikt aan succesvolle familiebedrijven, maar werd in Nederland dit jaar voor het eerst uitgereikt.

Entrepreneur Of The Year winnaar Pieter Zwart (Coolblue)

De onafhankelijke jury benoemde Pieter Zwart van Coolblue tot winnaar in de categorie Entrepreneur Of The Year. Deze winnaar is volgens de jury een ondernemer die vanuit het niets is begonnen met als ambitie om hét voorbeeldbedrijf te worden op het gebied van klantgericht ondernemen, en die daarmee niet alleen voor zijn medewerkers, maar voor heel ondernemend Nederland een boegbeeld is geworden. Pieter Zwart ontving de award uit handen van de EY Entrepreneur Of The Year winnaar in 2015 Marco van Zijverden, CEO van Dutch Flower Groep. Pieter Zwart zal als Nederlandse winnaar in juni 2017 deelnemen aan de World Entrepreneur Of The Year verkiezing in Monaco.

VIDEO Pieter Zwart over zijn grootste bron van inspiratie: zijn klanten (tekst gaat verder na video)

Emerging winnaar Jaap Korteweg (De Vegetarische Slager)

Jaap Korteweg van De Vegetarische Slager ontving de award voor Emerging Entrepreneur Of The Year uit handen van Pieter van der Does van Adyen. Korteweg heeft de jury overtuigd en geïnspireerd met een volstrekt unieke visie. Hij vertaalt oprecht idealisme in down-to-earth ondernemerschap, durft daarbij de gebaande paden te verlaten en bouwt op die manier niet alleen aan een succesvol bedrijf, maar ook aan een legacy van potentieel onschatbare waarde.

VIDEO Jaap Korteweg over zijn missie en inspiratie (tekst gaat verder na video)

Succesvol ondernemerschap

De Entrepreneur Of The Year award is de meest prestigieuze verkiezing ter wereld voor succesvolle ondernemers. De EY Entrepreneur Of The Year award wordt jaarlijks in ruim zestig landen uitgereikt. De verkiezing is bedoeld om succesvol ondernemerschap te belonen en zichtbaar te maken, zodat deze succesvolle ondernemers anderen kunnen inspireren en motiveren met hun visie, passie, overtuiging en excellent leiderschap.

Legacy builders

Ernst Groenteman, Programma Directeur EY Entrepreneur Of The Year: "Tijdens de finale stonden de ondernemers als legacy builders in de spotlights, die met hun passie, leiderschap en eigenheid impact hebben op hun branche, de maatschappij en op de mensen om hen heen. De winnaars laten zien dat je vanuit een idee en visie ondernemingen van wereldklasse kan ontwikkelen."

Winnaar Family Business Legacy Award

Nieuw dit jaar is de uitreiking van de Family Business Legacy Award. Jumbo Supermarkten won dit jaar de Family Business Legacy Award 2016. Tijdens de finale werd Jumbo als winnaar geroemd als een bedrijf dat intelligent met de status 'familiebedrijf' omgaat. Het is een bedrijf dat weet dat het zijn van een familiebedrijf op zichzelf geen garantie is voor succes, maar dat het aankomt op precies de goede mix tussen familiewaarden en professioneel leiderschap. Een bedrijf dat zichzelf omschrijft als 'één familie van 60.000 medewerkers.' Medewerkers die worden gestimuleerd om eigen initiatief en verantwoordelijkheid te nemen en die daar ook de ruimte voor krijgen, en voor wie trots misschien wel de belangrijkste arbeidsvoorwaarde is. Als winnaar wordt Jumbo Supermakten lid van het wereldwijde Family Business Network en neemt het familiebedrijf deel aan het exclusieve Family Business Summit in Monaco tijdens EY World Entrepreneur Of The Year.

Gerelateerde artikelen:Finalisten EY Entrepreneur Of The Year bekendCoolblue en Netflix in de prijzen bij Beste Social AwardsDe Jumbo Foodmarkt als proeftuinNederlandse kanshebbers op Europese ondernemersprijs