Nieuws Actueel

Winston Gerschtanowitz lanceert online fitness met BN'ers

Hoewel Winston Gerschtanowitz bij het grote publiek bekend staat als een van de hosts van RTL Boulevard, is hij naast zijn leven in de schijnwerpers óók ondernemer. Zijn mediabedrijf DFFRNT Media lanceert nu fitchannel.com, dat de opkomende trend van thuisfitness naar Nederland moet halen.

Evie Westland 28 februari 2017

Winston gerschtanowitz fitchannel on demand

Fitchannel.com?

“Fitchannel.com is een online videoplatform waarmee je de sportschool in huis kunt halen. Je neemt een abonnement op het videokanaal en kunt aan de slag met het thuisfitnessprogramma. De eerste cursus heet: ‘In acht weken fit met Mark Tuitert.’ De bedoeling is dat er verschillende cursussen komen, met verschillende Bekende Nederlanders in de hoofdrol.”

Waarom?

“Het werken met on demand en abonnementen via je smartphone, tv en op je tablet is de toekomst, daar geloof ik heilig in. Bovendien spreken wij hiermee een brede doelgroep aan. Heel veel mensen willen graag afvallen, sporten of gewoon gezonder leven, maar weten niet goed hóe. Bovendien is het soms best lastig om in te delen qua tijd. Ik ga zelf vaak naar de sportschool, en je bent al met al zo twee uur kwijt. Niet iedereen kan of wil die tijd ervoor vrijmaken. Met dit programma train je drie keer per week, 25 minuten lang. Bovendien maken we het toegankelijk, doordat een BN’er de lessen verzorgt.”

Lifestyle

“Niet alleen sporten is belangrijk als je een gezonde levensstijl predikt, ook de juiste voeding hoort daarbij. Zo neemt foodblogger Carolina je mee en leert ze je alle ins en outs over gezond eten. Maar ook hoe je dat makkelijk kunt klaarmaken. We willen de drempel heel laag houden.”

Kost dat?

“Je kunt trainen vanaf € 12,95 per maand, afhankelijk van de duur waarop je een abonnement afsluit. Voor 8 weken betaal je € 39,50 per maand.”

Combineren

“Bekend zijn en tegelijkertijd een product in de markt zetten als ondernemer valt goed te combineren. Het staat elkaar zeker niet in de weg. Ik heb duidelijk twee petten op: ik ga tijdens RTL Boulevard geen reclame maken voor mijn bedrijf. Maar het helpt wel om in de televisiewereld te werken: ik heb veel kennis van het huidige medialandschap en weet hoe ik een goed businessplan maak. Toch ben je er niet met een businessplan alleen. Het idee moet in de basis goed zijn, je moet iets doen wat niemand anders doet. Je kunt nog zo’n goed businessplan hebben: zonder verhelderende ideeën kom je er niet.”

Directe lijn

“Het is nu makkelijker dan ooit om een website te lanceren. Dankzij social media heb je een hele directe lijn met de consument. Fitchannel.com is daar een heel mooi voorbeeld van. Ik geloof er heilig in dat on demand producten alleen nog maar verder ontwikkeld gaan worden, dat de telefoon een soort persoonlijke tv box wordt.”

Ondernemerstips?

“Pak de kansen die de nieuwe ontwikkelingen je bieden. Verdiep je ook in de ontwikkelingen rondom moderne technologie. Laat je informeren, ga naar lezingen en volg seminars. Denk heel goed na over wat nieuwe technologie voor jouw product kan doen. Onderzoek wáár je doelgroep zit. Daar gaat het op marketinggebied soms mis. En zorg voor een ijzersterk idee, uiteraard.”

We willen de drempel heel laag houden

Winston Gerschtanowitz, presentator en ondernemer