Nieuws Actueel

Wissels in de Boxtelse horeca

In de Boxtelse horeca gaat komende weken het nodige veranderen. Zo krijgen Marktzicht en 't Zonneke een nieuwe eigenaar en wordt En Garde vanaf zondag 28 februari enkele dagen per week Thais restaurant Kin Khao. Dit bericht het Brabants Dagblad vrijdag.

Hein Eikenaar en Marcel Linssen 26 februari 2016

Bier Brabant

Het oude concept van En Garde blijft voorlopig, al wil eigenaar Joep Van der Meijden dit restaurant op den duur minder formeel maken. "Het moet allemaal iets eenvoudiger en iets goedkoper", vindt Van der Meijden. Hij denkt onder meer aan een wereldkaart. En Garde is geopend van woensdag tot en met zaterdag en het nieuwe Kin Khao zondag, maandag en dinsdag. Het idee om een Thais restaurant te beginnen komt voort uit de kennis die Van der Meijden de afgelopen jaren heeft opgedaan over dit land. "Het eten is wel echt Thais en wat Vietnamees."

Verderop aan de Markt is onlangs horecazaak Marktzicht overgenomen door Martin en Janneke van Son, de eigenaren van het eveneens aan de Clarissenstraat gelegen cafetaria Mikies. Namens het stel wordt Joris van den Akker het 'dagelijks gezicht' in de zaak.

Overdag en doordeweeks verandert er niets aan de zaak. Door er op weekenddagen vanaf 22.30 uur een 'feestcafé' van te maken mikken de nieuwe eigenaren ook op jongeren. "En we gaan veel meer gebruik maken van de bovenzaal", zegt Janneke van Son. "Voor feesten, vergaderingen en bijeenkomsten tot zo'n tachtig personen."

StoelendansjeDe vorige eigenaar van Marktzicht, Mark van de Moosdijk, runde de zaak vijf jaar. Hij gaat per 1 april verder in lunchroom 't Zonneke op de hoek Prins Hendrikstraat en Rechterstraat.

Daar eindigt het stoelendansje binnen de Boxtelse centrumhoreca. Astrid en Eric van Dal, de huidige uitbaters van 't Zonneke, houden er na 8,5 jaar mee op. "Het is een mooi moment om te stoppen. Wat we gaan doen weten we nog niet. We zien wel wat er op ons pad komt", aldus Astrid van Dal. Vermoedelijk zal dat niet de horeca zijn, zegt ze.