Nieuws Actueel

WSJ: reorganisatie Walt Disney leidt tot opdoeken metaverseteam

Entertainmentconcern Walt Disney lijkt af te zien van plannen voor een zogeheten metaverse, een virtuele 3D wereld waarin mensen via internet kunnen bewegen, werken en afspreken met vrienden. Dat meldt de Amerikaanse krant The Wall Street Journal op basis van ingewijden, die vertellen dat het team dat zich daarmee bezighield is opgedoekt.

ANP 28 maart 2023

ANP280323061 1

De ongeveer vijftig banen gingen verloren vanwege een grote reorganisatie bij Walt Disney waarbij in totaal zo’n 7000 werknemers hun baan verliezen. Het metaverseteam werd een jaar geleden opgericht door voormalig topman van het bedrijf Bob Chapek. Hij wilde met de metaverse "een volledig nieuw paradigma creëren voor hoe het publiek onze verhalen ervaart en ermee omgaat". Ook zijn opvolger Robert Iger leek daarin mee te gaan.

Maar de plannen van Walt Disney voor wat betreft de metaverse waren nog altijd weinig concreet. Wel wilde het bedrijf de technologie toepassen in bijvoorbeeld zijn attractieparken. Ook lag er een plan voor het integreren van data van Disney-consumenten over meerdere platforms, waaronder streamingsdienst Disney+, webshops en andere Disney-apps. Maar ook dat laatste plan is opgegeven, geven de ingewijden aan.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws