Nieuws Actueel

Zakelijke klant de Volksbank moet meebetalen aan klantonderzoek

Zakelijke klanten van de Volksbank zullen de kosten voor klantonderzoek deels zelf moeten gaan betalen. Het financiële concern achter merken als SNS en RegioBank voert de wijziging van de tarieven per 1 oktober dit jaar in. Deze komen bovenop de tarieven voor het gebruik van de zakelijke rekeningen.

ANP 30 augustus 2022

Afhankelijk van de rechtsvorm krijgen zakelijke klanten te maken met een maandelijks tarief van 1,50 euro tot 7,50 euro. De Volksbank legt uit dat het wil bijdragen aan een veilig en financieel stelsel. Daarom wordt de identiteit van klanten gecontroleerd en worden verdachte transacties uitgeplozen.

De kosten voor dit onderzoek zijn de laatste tijd flink gestegen, legt het concern uit. "Dat komt mede doordat criminelen steeds geraffineerder te werk gaan en doordat banken zich aan strengere wet- en regelgeving moeten houden", aldus de bank. Daarom zullen kosten aan zakelijke klanten worden doorberekend.

Voor eenmanszaken, vennootschappen onder firma (vof) en maatschappen geldt het laagste tarief van 1,50 euro per maand. Verenigingen en stichtingen zullen maandelijks 3 euro moeten overmaken. Bv's, cv's en coöperaties gaat 5 euro betalen. Voor verenigingen van eigenaars en overige rechtsvormen gaat het om 7,50 euro.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws