Nieuws Actueel

Zeeuws Woongenot opent een Woonzorgvilla in Middelburg

Nieuwe Woonzorgvilla Rittenborgh is een particuliere woonzorgvoorziening waar rustig wonen, goede zorg en genieten van de oude dag samengaan. Donderdag is het zover en opent de Woonzorgvilla in Middelburg.

Van onze redactie 9 augustus 2016

Artist impression voorkant

Zeeuws Woongenot - het bedrijf achter Villa Rittenborgh - richt zich op ouderen die niet meer zelfstandig kunnen of willen wonen. Bijvoorbeeld mensen die te maken hebben met de ziekte van Alzheimer, Parkinson, Multiple Sclerose, ALS en niet aangeboren hersenaandoeningen.

Sfeervolle setting

Voor de bewoners zijn alle vormen van zorg 24/7 beschikbaar, in een beschermende en sfeervolle setting. De kamers zijn naar eigen smaak en inzicht in te richten. Er zijn twee 'huiskamers' en een centrale keuken. Voor actieve dagbesteding wordt gezorgd. Mogelijkheden tot zelfexpressie en zelfwerkzaamheid worden aangemoedigd, maar zijn niet verplicht. Vrijheidsbeleving en geborgenheid staan centraal.

Nostalgie

De styling kan worden omschreven als nostalgie in een moderne omgeving. Aan het interieur en de tuin zijn klassieke elementen toegevoegd. Aangezien de toekomstige bewoners ‘op leeftijd’ zijn, is op een aantal plekken in de zorgvilla gekozen voor bestaand, doorleefd materiaal zoals klassieke deurpartijen, open haarden, stoelen, wanddecoratie. Allemaal unieke elementen, waar een verhaal achter zit. Net als de toekomstige bewoners.

Energieneutraal

Villa Rittenborgh heeft het hart op de groene plaats en gaat met respect om met het milieu. Zo wordt er energiezuinig gebouwd, waarbij onder andere gebruik wordt gemaakt van een lucht warmtepomp in combinatie met vloerverwarming, waardoor geen airconditioning nodig is. Op het dak bevinden zich een zonneboiler en 50 zonnepanelen, waardoor de villa vrijwel energieneutraal is.

Op donderdag 11 augustus 2016 verricht burgemeester Bergmann van Middelburg om 16.00 uur de feestelijke opening van Woonzorgvilla Rittenborgh. Vanaf 15.30 is de inloop in het Spiegeltheater, recht tegenover Villa Rittenborgh. Na de opening is er gelegenheid tot bezichtigen. Woonzorgvilla Rittenborgh is gevestigd aan de J.V. Sprengerlaan 5 in Middelburg, grenzend aan het Toorenvliedtpark.